Ivanović: Prevaziđen "turbulentni" period u podgoričkom SNP-u

Ivanović je naveo da su prioriteti Odbora u narednom periodu izbor tri potpredsjednika, Izvršnog odbora i sekretara Izvršnog odbora
86 pregleda 14 komentar(a)
Dragan Ivanović, Foto: SNP
Dragan Ivanović, Foto: SNP
Ažurirano: 16.05.2015. 19:21h

Prevaziđen je "turbulentni" period u podgoričkom Odboru Socijalističke narodne partije (SNP), pa je nastupila stabilizacija i jačanje stranke, kazao je novoizabrani predsjednik tog Odbora, Dragan Ivanović.

"Nastupio je trend stabilizacije i jačanja partije, a to je pokazala i brza popuna Odbora SNP Glavnog grada, prisustvo velikog broja članova na sastancima mjesnih odbora, njihova briga o partiji i velika odanost, kao i izbor predsjednika, koji je protekao u krajnje demokratskoj procedure", kazao je Ivanović u izjavi dostavljenoj medijima.

To, kako je naveo, ukazuje da je "turbulentni period", koji je izazvan odlaskom rukovodstva podgoričkog Odbora i manje grupe članova, pravaziđen.

Ivanović je naveo da su prioriteti Odbora u narednom periodu izbor tri potpredsjednika, Izvršnog odbora i sekretara Izvršnog odbora.

Ivanović je najavio i inicijative koje će pokrenuti.

“Pokrećemo rješavanje mnogih infrastrukturnih pitanja. Insistiramo da bivša javna preduzeća a sada DOO Vodovod i kanalizacija, Komunalno opremanje, Putevi, Pijace, Pogrebne usluge, zatim Služba zaštite, a posebno Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj, budu efikasniji u svom radu”, rekao je on.

Posebno, kako je naveo, ističu rješavanje problema javnog prevoza.

On je ukazao in a druge inicijative koje je podgorički Odbor SNP-a pokrenuo, među kojima su rješavanje vodosnabdijevanja i rasvjete u naselju Smokovac, uređenje ulice Branka Ćopića, uređenje Trga u centru Golubovaca i izgradnja zelenih pijaca u Tuzima i na Koniku.

“Već duži period odbornici SNP-a insistiraju i predlažu da Glavni grad što prije završi davno započetu zgradu Skupštine Glavnog grada, a zatim obezbijedi televizijski ili radio prenos sjednica i tako omogući građanima Podgorice da budu upoznati ko i koliko se zalaže za rješavanje njihovih problema”, rekao je Ivanović.

On je ocijenio da građni Podgorice imaju mnogo problema.

Jedan od problema je, kako je ukazao, siromaštvo.

“Ono je proizvod velikog broja nezaposlenih, a i oni koji rade slabo su nagrađeni. Posebna priča su penzioneri”, naveo je Ivanović.

Bonus video: