Đukanović: Funkcija počasnog predsjednika DPS nije namijenjena meni

15 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.05.2015. 15:09h

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je da funkcija počasnog predsjednika te partije nije namijenjena njemu, niti je riječ o bilo kakvoj skrivenoj kalkulaciji, već o ideji da u stranci ustanove jednu poziciju koja će im, možda, u nekoj budućnosti zatrebati.

"To je ono što je prisutno i u raspravi koja se vodi povodom Statuta. Nema govora da će Statut pretrpjeti bilo kakve ozbijlne zahvate, eventualno, može biti kozmetičkih popravki tog stranačkog dokumenta", rekao je Đukanović za RTCG.

"Eventualno može biti kozmetičke popravke tog stranačkog dokumenta, u smislu otklanjanja nekih sporadičnih slabosti koje smo uočili. Vidio sam da je medijima to postalo atraktivno jer oni odmah špekulišu kome je to namijenjeno i imaju problem da razumiju da to nije namijenjeno meni zbog toga što sam kandidat za funkcionalnog predsjednika DPS-a. Dakle, nije riječ ni o kakvoj skrivenoj kalkulaciji, nego o tome da ustanovljavamo poziciju u našoj organizaciji koja će nam možda zatrebati", rekao je Đukanović.

On je naglasio da je zadovoljan jer, kako je rekao, DPS pokazuje snagu unutrašnje kohezije i odgovornosti prema onome što su, ne samo partijski, nego i državni interesi.

"U ovom vremenu usitnjavanja i formiranja mnoštva novih partija, DPS je vrlo stabilan, homogena i vrlo udubljena u potrebne promjene koje treba napraviti unutar svog bića da bi bila jednako plodotvorna kao i do sada za budućnost Crne Gore", kazao je Đukanović.

Smatra da će DPS u postkongresnom periodu nastavljati da i dalje daje najsnažniji pečat državnom razvoju.

Bonus video: