Medojević: Vanredni lokalni izbori su rješenje za Herceg Novi

"Izbor štiti interese određenih tajkuna u vrhu DPS-a, a možda i struktura organizovanog kriminala", tvrdi Medojević
8 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Slavica Kosić
Nebojša Medojević, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.05.2015. 14:09h

Vanredni lokalni izbori su rješenje za Herceg Novi jer lokalna samouprava ne funkcioniše, a politički život je blokiran, kazao je Nebojša Medojević predsjednik PzP na konferenciji za novinare održanoj povodom 100 dana vlasti DPS-Izbor u najvećem bokeljskom gradu.

On je izrazio, kako je rekao, osnovanu sumnju da se interesi krupnog kapitala i organizovanog kriminala prepliću i imaju pipke u lokalnoj samoupravi.

"Građanske liste su veoma opasni mehanizmi u društvima koja nisu demokratska i koja nemaju građanski kapacitet, jer se njima pokušava sakriti tajni, netransparentni, protivustani i nezakoniti uticaj krupnog kapitala i organizovanog kriminala, a pod kontrolom vladajuće strukture", kazao je Medojević ističući da je PzP na to upozoravao tokom izborne kampanje u Herceg Novom.

Navodi da su ukazivali da će se u Herceg Novom dogoditi izborna prevara i da je građanska lista Izbor formirana da se obave netransparentni, tajni, komercijalni i privatni dilovi između ljudi iz DPS-a i onih sa liste Izbora.

"Izbor štiti interese određenih tajkuna u vrhu DPS-a, a možda i struktura organizovanog kriminala", tvrdi Medojević.

U Herceg Novom se formirala vlast i izbornom prevarom i ta vlast, tvrdi Medojević, ne može biti legitimna.

"Govoriti u predizbornoj kampanji da ćete biti opozicija i da nećete nikada ući u koaliciju sa DPS-om, a onda to uraditi, od tog trenutka vlast u Herceg Novom ne postoji. Glasovi za Izbor su uzurpirani, oteti, kidnapovani i iskorišteni u privatne dilove", ustvrdio je lider PzP.

Medojvić sumnja da iza privatizacije Instituta Igalo, stoje sukobljene struje u vrhu DPSa, a da jednu struju zasttupa Izbor.

Komentarišući zakup ostrva Lastavica i tvrđave Mamula, Medojević je ustvrdio se kompanija Oraskom, iza koje je, kako je kazao, stajao nekadašnji egipatski predsjednik Hosni Mubarak, samo obavezala da će izgraditi stanove za tržište, i da će to biti zaštićena vila u koju će samo vlasnici i njihovi gosti imati pristup.

Milovan Baždar, predsjednik OO PzP-a, ističe da je 100 dana nove vlasti proteklo u kadrovskoj politici koja je u duhu partitokratije, teškom stanju u javnim finansijama zbog nekompententonosti rukovodstva, povećanom kreditnom zaduženju od milion eura, kolapsu kapitalnih investicija i teškom kršenju Zakona o konfliktu interesa.

On je ocijenio da Izbor prihvata inferiornu ulogu i "pokušava zamaskirati interese svojih pojedinaca kojima je ulazak u vlast slamka spasa".

Bonus video: