ODBACIO OPTUŽBE

Ulcinj: Forum mladih DUA optužio Đeku za zloupotrebe, on uzvratio

Samir Tafili i Adnan Alibegu, koji su potpisali saopoštenje, tvrde da je Opština lani u okviru budžetske stavke za sport za šta je utrošeno 73 hiljade eura, polovinu utrošila i za finansiranje nekih klubova iz Podgorice ali i nekih iz Ulcinja "koji postoje samo na papiru"
65 pregleda 7 komentar(a)
Ulcinj (Novina)
Ulcinj (Novina)
Ažurirano: 15.05.2015. 15:25h

Forum mladih Demokratske unije Albanaca optužio je lokalnu vlast za netransparentnost i brojne zloupotrebe u korišćenju budžetskih sredstava, dok je predsjednik Opštine Fatmir Đeka ocijenio da je partija koju vodi Meto Zenka u nestajanju.

Samir Tafili i Adnan Alibegu, koji su potpisali saopoštenje, tvrde da je Opština lani u okviru budžetske stavke za sport za šta je utrošeno 73 hiljade eura, polovinu utrošila i za finansiranje nekih klubova iz Podgorice ali i nekih iz Ulcinja "koji postoje samo na papiru". 

Mladi DUA tvrde da su zoupotrebe evidentne i kada su u pitanju rashodi po osnovu ugovora o djelu "gdje je utrošeno 100 hiljada a planirano 31.000".

"Rasipanje novca zbog dodatnog angažovanja radnika je nerazumljivo, tim prije što zaposleni u Opštini sada ulaze u šesti mjesec neizmirenih dugova za plate", tvrde u Forumu. 

Tafili i Alibegu ocijenili su da su i troškovi reprezentacije previše visoki i neprimjereno prekoračeni. 

"Umjesto 18 hiljada utrošeno je 40 hiljada", kažu oni.

Oni su na kraju pozvali čelnike Opštine da se umjesto rješavanja sopstvenih pozabave rešavanjima problema svih građana Ulcinja. Najavili su da će uskoro izaći sa novim dokazima o zloupotrebama u lokalnoj vlasti.

Đeka je odbacio optužbe ocijenivši da iza saopštenja Zenka.

"Više od 60 odsto planiranih sredstava otišlo je na račune košarkaškog i rukometnog kluba, koji su prvoligaši. Pokušali smo u domenu naših mogućnosti da udovoljimo i svim ostalim klubovima koji su nam se obratili za pomoć tako da ne razumijem Zenkine frustarcije oko toga" kazao je Đeka.

Kada su ugovori o djelu u pitanju, naveo je, riječ je o preusmjerenju, što poznaje zakon.

"Što se tiče reprezentacije, to samo znači da smo bogaćenjem ponude imali više gostiju i to je samo u korist grada. Imali smo Dan Opštine ali i izbor za Mis Albanije koji je prvi put održan u Ulcinj, dugi niz manifestacija i sajmova. Imali smo i visoku delegaciju iz Turske u posjeti a u ručku i večeri, koje je platila Opština, uživali su i čelnici te partije",kazao je Đeka.

Tvrdi da da je DUA partija koja nestaje jer je vode ljudi bez odgovarajuće stručne spreme.

"Tako im je i u odborničkom klubu pa zato pozivam prestale intelektualce te partije da se pridruže mojoj partiji ili koaliciji", kazao je Đeka.

Preporučujemo za Vas