URA: Vlada da zaustavi novu pljačku Metalca

Doći će vrijeme kada će svako, pa i predsjednik Vlade, odgovarati za ovo nedomaćinsko i nesavjesno odnošenje prema privredi Nikšića i gradu uopšte, navode iz URA
3 komentar(a)
Montavar Metalac, Foto: Svetlana Mandić
Montavar Metalac, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 14.05.2015. 14:39h

Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA) smatra da se agonija radnika većine nikšićkih preduzeća se nastavlja. Po njima, to potvrđuje i obustava rada radnika Metalca kojima Vladin "strateški partner" već četvrti mjesec ne isplaćuje zarade.

"Time je Vlada Crne Gore izigrala preostale radnike Metalca dovodeći ih u zabludu da će sa novim "strateškim partnerom" u fabrici poteći med i mlijeko. Ali više nikome nije iznenađenja da se Vlada CG praktično igra sa sudbinama radnika i njihovih porodica. Činjenica je da je novi "straterški partner" u Metalcu, firma Iskra Promont, iskoristila sirovine koje je zatekla u Metalcu, zaradu prisvojila , a radnicima ostavila da se nadaju da će im isplatiti dio zarađenog novca. Koliko su zaštićeni radnici u Metalcu govori i činjenica da je novi gazda nekolicini radnika isplatio zarade i na taj način pokušava da napravi razdor između njih", navodi se u saopštenju URA.

Inicijalni odbor Građanskog pokreta Nikšić poziva Vladu CG, Ministarstvo rada i socijalnog staranja i nadležne državne inspekcije da se odmah uključe u rešavanje ovog problema i time na vrijeme spriječe namjeru da se dogodi još jedna pljačka ovog nekada najperspektivnijeg preduzeća u Crnoj Gori.

Inicijalni odbor se posebno obraća predsjedniku Vlade CG.

"Đukanović da konačno prekine sa urušavanjem svog rodnog grada jer nije zabilježeno niđe u svijetu da se neko na ovakav način "odužuje" mjestu iz kojega potiče. Doći će vrijeme kada će svako, pa i predsjednik Vlade, odgovarati za ovo nedomaćinsko i nesavjesno odnošenje prema privredi Nikšića i gradu uopšte", zaključuje se.

Bonus video: