SNP Podgorica bira predsjednika: U trci Ivanović i Damjanović

“Ne pripadam Miliću, niti kome drugom. Saša mi je dobar drug. U partiji nema tabora, već samo demokrats kih razlika ”, rekao je Ivanović “Vijestima ”
153 pregleda 5 komentar(a)
Dragan Ivanović, Aleksandar Damjanović, Foto: Luka Zeković
Dragan Ivanović, Aleksandar Damjanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.05.2015. 05:33h

Da li će Velizara Kaluđerovića na čelu podgoričkog Odbora SNP-a naslijediti Dragan Ivanović ili Aleksandar Damjanović biće poznato večeras kada se bira novi predsjednik.

Ta pozicija upražnjena je od početka februara kada je partiju napustio Kaluđerović sa većinom funkcionera i članova najvećeg stranačkog odbora. Ivanović je praktično jedini član rukovodstva Opštinskog odbora koji je ostao.

On slovi za kadar lidera Srđana Milića, dok je Damjanović nezadovoljan politikom koju vodi šef partije. Damjanović je na kongresu bio Milićev protivkandidat, a da li će postati šef podgoričkog Odbora znaće se večeras.

Ranije je uspio, kako je rečeno “Vijestima”, da spriječi Milića da u Odbor izabere svoje ljude nakon odlaska Bečića i Kaluđerovića. Najviše predloga za lidera podgoričkog SNP-a, koji je bio prepoznatljiv po oštroj opozicionoj politici, stiglo je iz mjesnih odbora za Ivanovića, što je on sinoć potvrdio “Vijestima”.

“To je najdemokratskiji princip da mjesni odbori predlažu kandidate,” rekao je Ivanović, navodeći da je predloženo 11 osoba. Pošto je po Statutu potrebno da se prihvati kandidatura, kako je podsjetio Ivanović, do sinoć je to učinio jedino on.

Damjanović nije bio voljan da za “Vijesti”razgovara na tu temu. On je za lidersku trku na Kongresu dao pristanak u posljednjem trenutku. Izvori “Vijesti” tvrde da je i ovaj put nesporno da je zainteresovan za Kaluđerovićevog nasljednika.

Ivanović je rekao “Vijestima” da on nije Milićev kandidat.

“Ne smatram velikim uspjehom to što sam radio (nakon rascjepa u odboru), to je bila moja obaveza. Ne pripadam Miliću, niti kome drugom. Saša mi je dobar drug”, rekao je Ivanović. On tvrdi da u partiji “nema tabora, već samo demokratskih razlika”. Podgorički SNP ima 122 člana, a predsjednika bira većina prisutnih članova.

Bonus video: