Bulatović: Vidio sam dokumenta, u slučaju "Telekom" je bilo korupcije

On je poručio kolegama iz Odbora za antikorupciju da više nemaju ingerencije u vezi "Telekoma" i da pojedinačno ili preko klubova treba da odluče kako će se dalje baviti ovim pitanjem
67 pregleda 14 komentar(a)
Predrag Bulatović, Foto: Savo Prelević
Predrag Bulatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.05.2015. 19:40h

Predsjednik Odbora za antikorupciju Predrag Bulatović izrazio je uvjerenje da je tokom privatizacije Telekoma bilo korupcije i da je tužilaštvo, i bez dokumentacije iz SAD, imalo osnova za pokretanje krivičnog postupka.

On je rekao da je kao član Odbora za bezbjednost i Anketnog odbora za Telekom pregledao kompletnu dokumentaciju.

"Imam sve informacije o tome i mislim da je bilo korupcije", kazao je Bulatović. On je poručio kolegama iz Odbora za antikorupciju da više nemaju ingerencije u vezi "Telekoma" i da pojedinačno ili preko klubova treba da odluče kako će se dalje baviti ovim pitanjem.

Koča Pavlović (DF) je već od VDT-a Ivice Stankovića tražio da mu u najkraćem roku obezbjedi da ostvari uvid u dokumentaciju, koja je dostavljena iz SAD.

"Ovo tražim na bazi poslovnika Skupštine i zakonskog prava da kao član Odbora za antikorupciju imam pristup tajnim podacima u vezi sa aferama kojima se Odbor bavi, a Telekom jeste jedna od njih", naveo je on u pismu VDT-u.

Predsjednik Odbora Predrag Bulatović zamjerio je Stankoviću što ni nakon urgencije nije dostavio informaciju o prodaji kampa Zlatica, iako je obećao da mu za to treba dva mjeseca.

"To je odavno prošlo", rekao je Bulatović.

Odbor je dao dvije nedjelje VDT-u, Ministarstvu ekonomije, DRI, Direkciji za javne nabavke i Savjetu za privatizaciju da odgovore na preporuke koje su im odavno upućene nakon kontrolnih saslušanja na različite teme, počev od prodaje kampa, preko uklanjanju matičnih brojeva sa sajtova uprava pa do sporenja u NVO Pravo autora muzike.

"Postoji nesklad između zaključaka i obavezne primjene od strane državnih organa...Zaključci bi trebalo da imaju karakter obaveznosti za sve", stav je Odbora, koji je danas analizirao svoje rezultate.

Bonus video: