Ratni požar iz Makedonije prijeti da ponovo zapali cijeli Balkan

"Toliko o osnovanosti stavova naših domaćih lobista da je NATO 'ključni faktor mira i stabilnosti na Balkanu'. Štaviše, zabrinjava što pojedini istaknuti nosioci misli o bezuslovnom ulasku Crne Gore u NATO pokazuju otvorene simpatije prema teroristima u Makedoniji," upozorili su iz te organizacije
21 komentar(a)
Makedonija, policija, Foto: Reuters
Makedonija, policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.05.2015. 15:03h

Ratni požar, koji se usljed svjesnog nemara NATO struktura, sa Kosova širi na Makedoniju prijeti da ponovo zapali cijeli Balkan, upozorili su iz Mirovnog pokreta Ne u rat, ne u NATO.

"Nedavni tragični događaji odnijeli su živote više od 20 ljudi. Uzročnik ove pogibije je aktivnost naoružane terorističke grupe, koja je Makedoniju ušla je sa teritorije Kosova, lažne države za čiju bi spoljnu i unutrašnju bezbjednost trebao da garantuje NATO pakt", saopštili su iz te organizacije.

Kako su kazali iz organizacije Ne u rat, ne u NATO, umjesto obećanog primjera mira, demokratije i stabilnosti, Kosovo je danas društvo ogrezlo u korupciji i centralni generator kriminala i terorizma u Evropi.

"Ne samo da moćne NATO strukture na Kosovu nisu učinile ništa da spriječe ulazak teroroista, već generalni sekretar ove organizacije Jens Stoltenberg krajnje licemjerno je pozvao na 'svobuhvatnu istragu događaja' i 'uzdržanost' makedonske policije u obračunu sa terorizmom", kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, ratni požar, koji se usljed svjesnog nemara NATO struktura, sa Kosova širi na Makedoniju prijeti da ponovo zapali cijeli Balkan.

"Toliko o osnovanosti stavova naših domaćih lobista da je NATO 'ključni faktor mira i stabilnosti na Balkanu'. Štaviše, zabrinjava što pojedini istaknuti nosioci misli o bezuslovnom ulasku Crne Gore u NATO pokazuju otvorene simpatije prema teroristima u Makedoniji," upozorili su iz te organizacije.

Oni su osudili držanje zvaničnika NATO pakta i njegovih domaćih podržavalaca.

"Apelujemo na sve građane Makedonije da doprinesu smirivanju situacije i posebno se obraćamo pripadnicima albanske manjine da ne nasijedaju na spolja pripremljene provokacije mračnih struktura moći, instruisanih od NATO i novopostavljenog američkog ambasadora u Skoplju Džesa Bejlija, inače poznatog 'stručnjaka' za obojene revolucije", dodaje se u saopštenju.

Iz mirovnog pokreta naveli su da oni koji žele rat i nestabilnost u konkretnom slučaju najmanje vode računa o interesu makedonskih Albanaca.

"Mirovni Pokret ne u rat ne u NATO šalje poruku mira, poziva NATO pakt da prekine da provocira međunacionalne sukobe na Balkanu apeluje na ključne faktore u međunarodnoj zajednici da doprinesu smirivanju tenzija u Makedoniji" zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: