Pozitivna: Nepotreban poseban zakon za Buljaricu

“Predlozima Pozitivne se postiže efikasnost postupka eksproprijacije, a istovremeno štiti privatana svojina građana, kroz pravičnu naknadu koju odredi sud”, dodaje se u saopštenju Ražnatovića
2 komentar(a)
Aleksanadar Ražnatović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Aleksanadar Ražnatović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 12.05.2015. 15:07h

Donošenje specijalnih zakona za lokalitet Buljarice je nepotrebno, jer se rješenjima koje je predložila Pozitivna Crna Gora postiže efikasnost postupka eksproprijacije i štiti privatana svojina građana, kroz pravičnu naknadu koju odredi sud, saopšteno je iz te stranke.

Vlada priprema posebni predlog zakona (Lex specialis) za lokalitet Buljarice kojim planira da oduzme privatnu imovinu u cilju javnog interesa.

Iz Pozitivne su podsjetili da su predložili rješenje kojim se u slučajevima eksproprijacije postupa po hitnom postupku, a rokovi u parničnom i vanparničnom postupku se maksimalno skraćuju, kako bi sudovi mogli brzo donijeti odluku o pravednoj naknadi za oduzeto zemljište, koja bi bila isplaćena ranijem vlasniku prije nego što pređe u državno vlasništvo.

“Rješenjem Pozitivne o postavljanju advokata po službenoj dužnosti prevazilazi se problem izbjegavanja dostavljanja sudske pošte, koji predstavlja svojevrsnu opstrukciju postupka za određivanje naknade za eksproprijaciju”, kazao je politički direktor te partije, Aleksanadar Ražnatović.

Zato je, kako je naveo, za Pozitivnu nepotrebno ići na donošenje specijalnih zakona, koje predlaže Vlada, a koji imaju za cilj oduzimanje privatne imovine bez pravedno plaćene nadokande.

“Predlozima Pozitivne se postiže efikasnost postupka eksproprijacije, a istovremeno štiti privatana svojina građana, kroz pravičnu naknadu koju odredi sud”, dodaje se u saopštenju Ražnatovića.

Bonus video: