Danilović: Sam Bog zna kako će se isplaćivati socijale, plate, penzije dok oni vladaju

On je ocijenio da Đukanović otvoreno učestvuje u unutarpartijskim izborima kod svojih koalicionih susjeda, "a kad to SDP-u ne smeta ne treba ni nama da smeta jer svako na kraju dobije sudbinu koju zaslužuje"
10 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.05.2015. 13:21h

Pitanje NATO integracija pretpostavljeno je svemu drugom u Crnoj Gori i to je razlog za veliku zabrinutost, ocijenio je poslanik Goran Danilović, navodeći da je država talac nesporazuma i sporazuma vladajuće koalicije.

Premijer Milo Đukanović je na TV Atlas rekao da Demokratska partija socijalista (DPS) nije tražila vanredne parlamentarne izbore, iako ima problema u funkcionisanju sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) a da situaciju u koaliciji podnosi da bi dobili pozivnicu za NATO.

Danilović je rekao agenciji MINA da je NATO integracija pretpostavljena svemu drugom u Crnoj Gori i da svi imaju razlog za zabrinutost.

"Dopustiti nefunkcionisanje Vlade pod izgovorom da "eto dovoljno funkcioniše da se ostvari napredak u NATO integracijama" prijetnja je građaninu koji od NATO priče nema ništa, a koji treba da trpi, iako tako, recimo, ne misli u svim drugim sferama", kazao je Danilović.

Prema njegovim riječima, nedostatak hrabrosti da se raskine koalicija koja ne daje nikakav rezultat, "osim što imamo javno pozorište u vladajućoj kući, samo je po sebi kuriozitet i gotovo nevjerovatna politička činjenica".

Toj se drami, smatra on, ne nazire kraj.

"Primiču se izbori u obje partijske strukture na vladajućem nivou a ljudi nikako da kažu da se primiče i razrješenje. Suštinski rekao bih da je cijela država talac nesporazuma i sporazuma ispod žita u dijelu vladajuće koalicije", smatra Danilović.

On je ocijenio da Đukanović otvoreno učestvuje u unutarpartijskim izborima kod svojih koalicionih susjeda, "a kad to SDP-u ne smeta ne treba ni nama da smeta jer svako na kraju dobije sudbinu koju zaslužuje".

Ono što treba da brine je, ocijenio je Danilović, zapostavljanje Crne Gore na račun nečega što je geostrateška i nedostižna politika članstva ili nečlanstva u NATO-u.

"Mislim da je građanima bilo jasno da zbog toga što Đukanović navodno ima cilj, ne treba da brinemo o prezaduženosti, o tome da smo probili sve granice i o tome kako sam Bog zna kako će se isplaćivati socijale, plate, penzije dok oni vladaju. Sve im je manje bitno", poručio je Danilović.

Njima je, kaže on, najbitnija pozivnica za NATO.

"Ona je postavljena bez imalo političke odgovornosti, bez javne odgovornosti za ono što se radi. Država je podređena unutrašnjim odnosima partija, njihovim ljubavima i obračunima a suštinski je veliki problem koji prijeti da i kada bude razriješen ugrozi vitalno funkcionisanje Crne Gore", zaključio je Danilović.

Bonus video: