Mandić: Vratiti služenje vojnog roka, dobro je za mlade ljude

"Za to sam da se ozbiljno razmisli o vraćanju služenja vojnog roka za sve punoljetne muškarce"
288 pregleda 128 komentar(a)
Andrija Mandić (Novina), Foto: In4s.net
Andrija Mandić (Novina), Foto: In4s.net
Ažurirano: 12.05.2015. 11:52h

Vraćanje služenja vojnog roka za sve punoljetne muškarce opcija je koju treba ozbiljno razmotriti, smatra lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, navodeći da je to dobro ne samo za Crnu Goru i njenu bezbjednost, već i za mlade ljude.

"Za to sam da se ozbiljno razmisli o vraćanju služenja vojnog roka za sve punoljetne muškarce. Mislim da bi to bilo dobro ne samo za Crnu Goru i njenu bezbjednost, već i za tu mladu generaciju ljudi", kazao je on.

Mandić je poručio da se moraju obnoviti tradicionalne vrijednosti koje su nekada krasile Crnu Goru.

On je za radio Antena M ponovio je stav Nove da neće odustati od ideje o formiranju prelazne Vlade.

"Mi smo spremni da taj naš zahtjev branimo svim demokratskim sredstvima, da se izborimo da Crna Gora dobije prelaznu vladu i da se izborimo za fer i poštene izbore“, kazao je on.

On je dodao da su pripreme za organizaciju protesta u toku.

Komentarišući aktuelna zbivanja u regionu, Mandić je rekao da je to bilo samo pitanje vremena.

"Nije nimalo slučajno to što se dešava u Makedoniji. Već godinama se najavljuje potreba o zaokruživanju u jednu državnu cjelinu svih teritorija na kojima žive etnički Albanci. Zadnjih godina je taj projekat intenziviran, iako postoji već punih 130 godina, posebno ako čujemo izjave i poruke koje dolaze od predsjenika albanske vlade“, pojasnio je on.

Mandić smatra da će i u Crnoj Gori biti negativnih konsekvenci ovih događaja.

"I Crna Gora će nesumnjivo imati problema, jer su istočne granice Crne Gore dovedene u pitanje od iste grupe koja je izvodila terorističke akcije u Makedoniji", naveo je on.

Mandić je dodao da je Crna Gora dužna da brine sama o sebi, "jer nas kao državu neće braniti niko drugi do mi sami".

"Ne treba da imamo mnogo povjerenja u strance da će se brinuti o našoj bezbjednosti, nego treba sami da unaprijedimo naše oružane snage. Dužni smo da osmislimo novu strategiju odbrane, da radimo na razvijanju partiotskog duha i da znamo da nam ovu našu zemlju niko neće braniti ako je mi ne budemo čuvali", ukazao je on.

Bonus video: