DEMOS: Forsiranjem podjela maskiraju unutrašnje probleme

“Korupcionaško-kriminogene afere, koje su do sada pratile i izborne procese, moraju biti procesuirane pred nezavisnim državnim institucijama i napokon dobiti svoj epilog,” ocijenjeno je, uz napominjanje da to “zahtjevaju crnogorska demokratska javnost i EU"
10 komentar(a)
Demos Podgorica, Foto: Demos
Demos Podgorica, Foto: Demos
Ažurirano: 11.05.2015. 19:27h

Umjesto manipulativnih podjela na kojima i dalje insistira vlast, Crnoj Gori je potrebana prije svega odgovoran odnos prema najdramatičnijim pitanjima za građane kao što je nezaposlenost , ekonomska stabilnost, pravna država i društvena odgovornost, poručeno je sa sastanka DEMOS-a u Podgorici.

“Pored već u dužem periodu forsiranja unutrašnjih podijela vlast sada za istu svrhu koristi spoljnopolitička pitanja. Zato u poslednje vrijeme podstiče antiruska i antiamerička raspoloženja nastojeći da osvoji novi prostor za manipulacije kojima bi se skrenula pažnja sa unutrašnjih problema, prije svega ekonomskih kao i kriminala i korupcije”, ocijenjeno je na sastaku na kojem su govorili lider DEMOS-a Miodrag Lekić i poslanici Goran Danilović i Zoran Miljanić.

DEMOS, kako stoji u saopštenju, svoj pravac djelovanja je usmjerila ka ozdravljenju crnogorskog društva i vraćanju dostojanstva građanima i državi.

Za početak demokratizacije društva jedan od preduslova je poštovanje i potpuna implementacija novih izbornih zakona u Crnoj Gori.

“Korupcionaško-kriminogene afere, koje su do sada pratile i izborne procese, moraju biti procesuirane pred nezavisnim državnim institucijama i napokon dobiti svoj epilog,” ocijenjeno je, uz napominjanje da to “zahtjevaju crnogorska demokratska javnost i EU.

Iz DEMOS-a je poručeno da će kada preuzmu vlast nastavi kompetenetno i javno odgovorno dijelovanje i realizacijom svojih programskih načela pruži rješenja u borbi sa gorućim problemima koji pogađaju građane naše zemlje.

Bonus video: