Muhović sestru zaposlio kao šeficu za saobraćaj

Nije mi padalo na pamet da kao predsjednik odbora BS to radno mjesto dam nekom iz DPS-a ili neke druge stranke
145 pregleda 112 komentar(a)
Anita Muhović, Foto: Facebook.com
Anita Muhović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 11.05.2015. 16:09h

Anita Muhović, sestra predsjednika Skupštine opštine Petnjica Adnana Muhovića, zaposlena je bez konkursa u Opštini Petnjica.

Muhović je kazao da je njegova sestra zaposlena kao opštinski rukovodilac za saobraćaj, po partijskoj liniji, i da za to radno mjesto nije raspisan konkurs.

On je istakao da nikome iz petnjičkog odbora Bošnjačke stranke “nije palo na pamet da na tom mjestu zaposli nekoga iz DPS-a ili neke druge partije”.

"Moja sestra je zaposlena na mjestu koje je sistematizovano. Mi iz Bošnjačke stranke nismo imali nikoga drugoga sa završenim saobraćajnim fakultetom, a nije mi padalo na pamet da kao predsjednik odbora to radno mjesto dam nekom iz DPS-a ili neke druge stranke”, kazao je on.

Muhović je nedavno zamijenio službeni automobil marke "dacija logan", koji je doniran opštini, za "opel insigniu", a opravdanje za takav potez je to da "rumunski auto nije za predsjednika".

Muhović je juče, prvo rekao “Vijestima” da ne želi da komentariše sestrin radni angažman, ali je kasnije kazao da je ona “primljena samo na mjesec dana”:

"Da je bilo konkursa, mogao je da se javi bilo ko, i da, ako bude bolji, bude primljen”.

Muhović je “objasnio” da je prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma DPS-a i BS dogovoreno učešće u vlasti 70 prema 30 odsto, navodeći da BošnjAcima pripada oblast komunalno-stambene djelatnost.

On je kazao da niko iz petnjičkog odbora BS nije bio protiv odluke da zaposle Anitu.

Odgovarajući na pitanje smatra li da je zapošljavanje njegove sestre nepotizam, on je kazao da “Vijesti” vide nepotizam “samo kada Bošnjaci nešto tako urade”.

"Crnogorci su pola Podgorice i Cetinja zaposlili na taj način, a ako Bošnjaci nešto urade, odmah je nepotizam. Govorim o onome što se radi unutar nacionalnih korpusa i nacionalnih partija. I mi, kao BS, zaista moramo voditi računa o svom narodu. Ako vi mislite da nećemo, i te kako ste se prevarili”, kazao je Muhović, navodeći da je i sam dugo bio na Birou rada i da godinama nije mogao odraditi ni pripravnički staž.

On je poručio da o zapošljavanju njegove sestre treba da odgovara izvršna vlast.

"Pitajte sekretara Opštine, predsjednika, ne mene. Mene možete da pitate samo kao predsjednika odbora BS-a”, kazao je on.

Bonus video: