DNP: Režim stavlja tamnu mrlju na 9. maj

Iz te partije su poručili da će se uvijek boriti da se, u obilježavanju tog svijetlog datuma u crnogorskoj istoriji, sa pobjednicima ne poistovjećuju oni koji se ponašaju protivno svim normama građanskih prava i sloboda
24 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.05.2015. 14:26h

Crnogorski režim stavlja tamnu mrlju na Dan pobjede nad fašizmom, i na svijetlu istoriju odnosa Crne Gore i Rusije, ocijenjeno je iz Demokratske narodne partije.

Ta stranka je čestitala svim građanima Crne Gore 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom.

“U koji je dostojanstveno utkana crnogorska istorija, počev od Trinaestojulskog ustanka 1941. godine, kad je ova mala zemlja predstavljala jedinu oazu slobode na Balkanu i u porobljenoj Evropi”, kaže se u saopštenju DNP.

Iz te partije su poručili da će se uvijek boriti da se, u obilježavanju tog svijetlog datuma u crnogorskoj istoriji, sa pobjednicima ne poistovjećuju oni koji se ponašaju protivno svim normama građanskih prava i sloboda.

“DNP istovremeno ukazuje i na tamnu mrlju koju aktuelni režim u Crnoj Gori stavlja na ovaj cjelokupan svijetli datum – kompletnu farsu režimskih krugova oko odlaska i neodlaska predstavnika u Moskvu na proslavu Dana pobjede”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, zbog kratkovide politike aktuelne vlasti iz Podgorice, mjesto Crne Gore na moskovskoj paradi problematizovano.

“A to baca sjenku na mnogo toga u svijetloj istoriji odnosa Crne Gore i Rusije. Ovdje prvenstveno imamo u vidu istorijske i kulturne veze dvije zemlje, uz 300 godina diplomatskih odnosa, i mnogo toga što je služilo, i treba da služi na čast i ponos dva bliska naroda, ruskog i crnogorskog”, naveli su iz DNP-a.

Bonus video: