SNP: Vlast i državne institucije glavni kočničari reformi društva

Ocjenjuje se da je Crnoj Gori potrebna odgovorna politika koja je posvećena jednom cilju - danu kada će uspjeti da dostigne Bruto društveni proizvod po glavi stanovnika na nivou prosjeka 28 zemalja članica Evropske unije
6 komentar(a)
SNP logo, Foto: Printscreen
SNP logo, Foto: Printscreen
Ažurirano: 09.05.2015. 14:13h

Vladajuća koalicija i institucije države glavni su kočničari na putu neophodnih reformi crnogorskog društva, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Iz te partije navode da se Dan Evrope u Crnoj Gori obilježava sa mnogo više pesimizma nego što se bilo ko mogao nadati.

"Vlast koja sebi dopušta da sama krši Ustav i da sprovodi diskriminaciju raznih oblika, učinila je da podrška građana evropskim integracijama, nažalost dostigne istorijski minimum", kaže se u saopštenju SNP-a.

Ocjenjuje se da je Crnoj Gori potrebna odgovorna politika koja je posvećena jednom cilju - danu kada će uspjeti da dostigne Bruto društveni proizvod po glavi stanovnika na nivou prosjeka 28 zemalja članica Evropske unije.

"Sva ostala politička naglabanja, sa bilo koje strane da dolaze, o datumu našeg ulaska (povratka) u evropsku porodicu naroda predstavljaju samo neprimjereni pokušaj zamagljivanja stvarnosti u kojoj se država danas nalazi", navode iz SNP-a.

Ističe se da je crnogorskom društvu neophodno potrebna promjena odnosa prema istinskim vrijednostima i tekovinama civilizacije, radikalna zaštita osnovnih postulata zdravog okruženja, onemogućavanje "zakonitog" otimanja imovine, i život dostojan čovjeka.

"To su i vrijednosti za koje se zalaže, i koje može obezbijediti SNP", kaže se u saopštenju.

Položili vijenac na spomenik Partizanu borcu

Povodom obilježavanja 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, Delegacija odbora SNP Glavnog grada i potpredsjednica Socijalističke narodne partije Crne Gore Danijela Pavićević, zajedno sa delegacijom OBNOR-a 1941-45. Podgorica, položila je danas vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici, u znak sjećanja na rodoljube koji su dali živote za slobodu svoje zemlje i svojih pokoljenja.

Bonus video: