Popović učio djecu o izborima i demokratiji

“Poslanik je poručio učenicima da se, kada budu u mogućnosti da ostvare svoje biračko pravo, najprije dobro informišu o programima političkih partija i građana koji se predstavljaju na izborima, kako bi donijeli ispravnu odluku,” navodi se u saopštenju LP
3 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Liberalna partija
Andrija Popović, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 08.05.2015. 10:58h

Poslanik u crnogorskoj skupštini, lider Liberalne partije Andrija Popović, razgovarao je danas sa osnovcima o tome šta je demokratija, koje vrijednosti mogu doprinijeti izgradnji demokratskog društva, kao i to kako đeca mogu doprinijeti demokratiji.

Popović je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da razgovara sa učenicima VI i IX razreda OŠ „Mahmut Adrović“ iz Petnjice, kao i uvjerenje da će generacije kojima oni pripadaju i koje dolaze imati znanja i mogućnosti da doprinesu demokratskom društvu Crne Gore.

Na pitanje djece zašto su važni izbori, odgovorio je da izbori omogućavaju vladavinu u parlamentarnim demokratijama, koje su se pokazale kao najbolji način vladavine do sada.

“Poslanik je poručio učenicima da se, kada budu u mogućnosti da ostvare svoje biračko pravo, najprije dobro informišu o programima političkih partija i građana koji se predstavljaju na izborima, kako bi donijeli ispravnu odluku,” navodi se u saopštenju LP.

On je kazao da poslanici često donose teške odluke, pri čemu je izrazio uvjerenje da svi poslanici donose odluke vodeći se onim što smatraju pravednim.

Popović je poručio djeci da se bave što više sportom.

Bonus video: