Nurković uz Husovića, Mustafić neodređen

Direktor "Monteputa", jedan od najuticajnijih funkionera u BS, Osman Nurković kazao je "Vijestima" da ne planira da se kandiduje za šefa partije
169 pregleda 41 komentar(a)
Suljo Mustafić, Rafet Husović, Foto: Boris Pejović
Suljo Mustafić, Rafet Husović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.05.2015. 05:41h

Potpredsjednik Bošnjačke stranke (BS) Osman Nurković neće se kandidovati za predsjednika partije, dok je drugi potpredsjednik Suljo Mustafić još neodređen kada je to u pitanju.

Kongres BS zakazan je za 25. jul a izvjesno je da će sadašnji lider Rafet Husović ponovo biti kandidat za čelnu funkciju u partiji.

Direktor "Monteputa", jedan od najuticajnijih funkionera u BS, Osman Nurković kazao je "Vijestima" da ne planira da se kandiduje za šefa partije: "To su najobičnije spekulacije, niti sam se kandidovao niti to planiram da uradim”.

Mustafić nije ni potvrdio ni demantovao da će se kandidovati, već je naglasio da u stranci nema struja i podjela. On je "Vijestima" rekao da se u vrhu stranke nije govorilo o mogućim kandidatima za predsjednika.

"Kongres je za više od dva i po mjeseca. U ovoj fazi do sada smo završili prvi izborni ciklus u mjesnim odborima i izabrani su opštinski odbori, nisu izabrani ni predsjednici opštinskih odbora. U drugoj fazi ćemo tokom ovog mjeseca izabrati predsjednike opštinskih odbora, izabrati delegate za kongres, za GO. Nikakvih razgovora unutar partije, oko kandidata za predsjednika partije nije bilo. Tu temu uopšte nismo otvarali na Predsjedništvu i nivou rukovodstva", rekao je Mustafić. On je dodao da je moguće da je na nivou mjesnih odbora kojih, kako je naveo, ima jako puno, bilo pojedinačnih predloga. "Mogli su čak i članovi da predlože i za predsjednika OO i stranke. Ima vjerovatno različitih predloga među tim pojedinačnim predlozima. Suština priče je da nema nikakvih struja u BS. Stranka je iskazala potpuno jedinstvo", kazao je potpredsjednik Skupštine. On je dodao i da je moguće da "neko pokušava da skrene pažnju sa nekih drugih tema na nešto što nije tema".

Obojica zadovoljni Husovićem

Oba potrpedsjednika Bošnjačke stranke kazala su da su zadovoljni načinom na koji Husović, potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj, vodi tu partiju.

“Mislim da Rafet Husović odlično vodi stranku i ne vidim drugog kandidata koji bi mogao da ga adekvatno zamijeni”, rekao je Nurković.

Mustafić je, takođe, rekao da je Husović dobro vodio stranku u teškim okolnostima. “Mislim da je Husović stabilno vodio stranku u veoma teškim okolnostima, što potvrđuju u rezultati. Rezultat je takav da smo mi jedina stranka sa kontinuiranim rastom od samog osnivanja”, rekao je Mustafić.

Bonus video: