DF: Navršava se godina dana od kada smo podnijeli krivičnu prijavu protiv NN lica

Janko Milatović, odbornik DF-a iz redova Nove, izveo je računicu o šteti prouzrokovanoj "nezakonitim zaposlenjem 200 ljudi"
2 komentar(a)
DF Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
DF Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 07.05.2015. 13:19h

Odbornici Pokreta za promjene i Demokratskog fronta obratili su se danas urgencijom Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću.

"Ovih dana navršava se godina od kada su odbornici Demokratskog fronta podnijeli krivičnu prijavu protiv NN lica u opštini Nikšić za nezakonito zapošljavanje u 2012.godini, u godini izbora, u kojoj je preko 200 građana ne nezakonit način zaposleno u organima lokalne uprave, kao i javnih ustanova i preduzeća", kazao je na konferenciji za novinare Arsenije Lalatović, odbornik DF-a iz Pokreta za promjene.

Prema njegovim riječima činjenica da za godinu nema nikakvog glasa iz državnog tužilaštva nameće pitanje "da li su sve daske trule".

"Državni tužilac nas je u decembru upoznao da su u fazi ispitivanja podatka iz prijave, a dokle se stiglo ne znamo. Obzirom da su navodi u krivičnoj prijavi odgovori na odbornička pitanja, kao i da ih je potpisao Veselin Grbović, onda je zanimljivo, koliko treba vremena Vrhovnom državnom tužilaštvu da se odredi prema navodima prijave", kazao je Lalatović.

Prema njegovim riječima šteta nastala nezakonitim zapošljavanjem 2012. egzistira i danas. Podsjetio je da je usvojena odluka o kreditnom zaduženju opštine kako bi se isplatile otpremnine radnicima koji su višak.

Janko Milatović, odbornik DF-a iz redova Nove, izveo je računicu o šteti prouzrokovanoj „nezakonitim zaposlenjem 200 ljudi“. Ako je bruto zarada u opštini 702 eura nezakonita zaposlenja koštala su Opštinu 1,684 miliona eura na godišnjem nivou, dok će ta cigra u oktobru biti oko pet miliona.

"Po potrebi je na određeno vrijeme zaposleno još ljudi što govori o tome da oni koji su dobili posao u godini izbora ne zadovoljavaju potrebe opštinske administracije, pa su morali da na određeno zaposle dodatne radnike", kazao je Milatović.

Lalatović je istakao da ne žele da vrše pritisak na nadležne organe ali da očekuju da se u najskorije vrijeme Vrhovno državno tužilaštvo odredi prema navodima u prijavi, "pa ili da se prijava procesuira dalje ili da se ’proces’ završi".

"Ćutanje nigdje ne vodi", poručio je Lalatović.

Bonus video: