Pean: Konjević da se pozabavi nerasvijetljenim ubistvima

"Pokret za neutralnost Crne Gore poziva Konjevića, koji je zbog (ne)postignutih rezultata u borbi protiv kriminala, u žargonu već dobio titulu - “ministar za nadgledanje ubistava”, da se pozabavi svojim resorom i nerasvijetljenim ubistvima, a ne da se manipulativno bavi NATO propagandom"
82 pregleda 4 komentar(a)
Ivo Pean, Foto: Pokret za neutralnost
Ivo Pean, Foto: Pokret za neutralnost
Ažurirano: 07.05.2015. 08:54h

Koordinator Pokreta za neutralnost za Tivat Ivo Pean, ocijenio je da je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević na panelu "Zašto NATO" demonstrirao "nevjerovatni nedostatak demokratskog kapaciteta".

Konjević je juče, upitan o stavu Socijaldemokratske partije o tome da li, nakon dobijanja pozivnice za članstvo u NATO, odluku treba donijeti na referendumu ili u Skupštini, kazao da je treba donijeti u Skupštini.

"Oslanjajući se na činjenicu da je Konjević član jedne od partija koje imaju apsolutnu vlast namjerno zanemaruje sve nedostatke predstavničke demokratije te se usuđuje reći da su se građani o ovom važnom pitanju već opredjelili. Ova izjava zvuči cinično kad znamo kako vladajuća klika dolazi do svojih pozicija, preko afere Snimak pa do zadnje afere Depaša u kojoj smo mogli vidjeti da je volja građana po ovom pitanju upravo suprotna", naveo je Pean.

On dodaje da pretpostavlja da je Konjević i prije nedavnog objavljivanja podatka,u okviru afere Depeša, znao da je "84 odsto stanovništva za referendum".

"Ali ipak zagovara mogućnost da se ovo pitanje ne riješi putem najdemokratskijeg izjašnjavanja. Treba pitati ministra Konjevića da li pod ozbiljnim pomacima u pridruživanju NATO savezu, našoj bezbjednosti i sigurnosti podrazumjeva i nerazrješena ubistva kojim se ne bi zastidili ni najkriminalniji sistemi. Za hvatanje počinilaca i razrješavanje ubistava prevashodno je odgovorno njegovo ministarstvo i on kao ministar".

Pean dodaje da navedeno "implicira da se radi ili o njegovoj nesposobnosti ili namjernom nečinjenju".

"Stoga Pokreta za neutralnost Crne Gore poziva Konjevića, koji je zbog (ne)postignutih rezultata u borbi protiv kriminala, u žargonu već dobio titulu - “ministar za nadgledanje ubistava”, da se pozabavi svojim resorom i nerasvijetljenim ubistvima, a ne da se manipulativno bavi NATO propagandom", zaključio je Pean.

Bonus video: