Zaustavili ste život u Kolašinu

“Milošević zaboravlja da je ova vlast dovela do nezablježenog stanja od kako postoji kolašinska opština - život je potpuno zaustavljen više od pola godine. Čini se i da se ne sjeća kako je, dok je bio potpredsjednik, a ja predsjednik Opštine, bilo “bolno”, ako bi 15 dana kasnila isplata novca, opredijeljenog budžetom, a namijenjenog FK “Gorštaku”, na čijem je čelu”
5 komentar(a)
Darko Brajušković, Foto: Dragana Šćepanović
Darko Brajušković, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 06.05.2015. 19:52h

Bivši predsjednik Opštine Darko Brajušković (Demokratska partija socijalista) reagovao je juče na najave potpredsjednika Opštine i predsjednika OO Socijalističke narodne partije (SNP) Đura Miloševića da će izvršna vlast uskoro uspjeti da isplati zaostale zarade zaposlenima i vrati ostale dugove.

Milošević je “Vijestima” kazao i da se brže i drugačije nije moglo nakon višegodišnjeg nazakonja.

“Milošević zaboravlja da je ova vlast dovela do nezablježenog stanja od kako postoji kolašinska opština - život je potpuno zaustavljen više od pola godine. Čini se i da se ne sjeća kako je, dok je bio potpredsjednik, a ja predsjednik Opštine, bilo “bolno”, ako bi 15 dana kasnila isplata novca, opredijeljenog budžetom, a namijenjenog FK “Gorštaku”, na čijem je čelu”, kazao je Brajušković, podsjećajući Miloševića na, kako tvrdi, “brojne manje i veće projekte, koje je realizovala bivša vlast, u kojoj je do kraja 2012. godine učestvovao i sadašnji predsjednik OO SNP”. Sve je to, naglašava, bivši predsjednik, realizovano sa blokiranim računom.

Prema Brajuškovićevim riječima, svi ti poslovi su izvođačima, i pored blokiranog računa, plaćeni.

Kako je kazao, bivša vlast, u kojoj je jedno vrijeme Milošević bio potpredsjednik, izmirila je za 48 mjeseci, isplatu, čak 50 zarada zaposlenima, kao i poreze i doprinose za četiri godine.

“Na kraju mog četvorogodišnjeg mandata ukupni dug Opštine značajno je bio manji nego na početku. Na početku mog mandata Milošević je već odavno bio tu, zbog toga je i zapanjujuća njegova konstatacija da im sada nije lako poslije višegodišnjeg nelagalnog poslovanja”, ističe Brajušković.

Brajušković je poručio Miloševiću da “nikome nije dobro donijelo kada se odricao odgovornosti za djela u kojima je učestvovao”.

Bivši predsjednik smatra da politika aktuelne vlasti, kako je rekao, “nema budućnost, a da će posljedice snositi građani”.

Bonus video: