Predsjedništvo DF: Sudsko vijeće se pretvorilo u servis za uklanjanje laži Sinđelića

"CD snimak je dobijen od strane Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije i predstavlja krunski dokaz da nije planiran državni udar na dan parlamentarnih izbora i da Saša Sinđelić laže"
448 pregleda 15 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Luka Zeković
Demokratski front, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.09.2018. 16:12h

Nakon što je krajem jula sudsko vijeće na čelu sa Suzanom Mugošom nemušto provuklo odluku o potvrđivanju statusa svjedoka saradnika Saši Sinđeliću (svjedok saradnik u slučaju "državni udar") i tako mu prije kraja dokaznog postupka pred crnogorskom javnošću dalo "uvjerenje" da je govorio istinu, sudsko vijeće u ovom slučaju nastavlja da radi po instrukcijama Zorana Pažina (potpredsjednika Vlade Crne Gore i ministra pravde) ne bi li ovaj vodvilj priveli u totalnoj ilegali, saopšteno je danas iz Predsjedništva Demokratskog fronta (DF).

"Zbog toga ovih dana Suzana Mugoša, Vesna Pean i Dragica Vuković rješenjima o uklanjanju tragova Sinđlićevih monstruoznih laži ustvari "podupiru" svoju julsku odluku nastavljajući da čuvaju lik i djelo ovog pravosnažno presuđenog ubice. Gotovo da zvuči nadrealno da je Suzana Mugoša donijela rješenje kojim se iz spisa predmeta izdvaja CD snimak na kojem Saša Sinđelić 26.10.2016, dakle deset dana poslije tzv. državnog udara, u prisustvu pripadnika BIA (Bezbjednosno informativna agencija), u svojoj kući u Smederevu, objašnjava da je bodljikavu žicu kupio kako bi ogradio imanje, a nekakve polovne maskirne kombinezone za prodaju na pijaci u Bubanj potoku", istakli su iz Predsjedištva DF.

Oni su dodali da je Saša Sinđelić prilikom svog svjedočenja izjavio da je svu ovu "terorističku" opremu utovario u kombi i dovezao ispred ulaznih vrata BIA.

"Dok se na ovom snimku koji Suzana Mugoša izdvaja iz spisa predmeta jasno uočava da Saša Sinđelić zajedno sa pripadnicima BIA u svojoj kući vrši popis "krvavog" oruđa i oružja kojim je planirano najveće krvoproliće u hiljadugodišnjoj istoriji Crne Gore. Da paradoks bude potpun, ovaj CD snimak je dobijen od strane Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije i predstavlja krunski dokaz da nije planiran državni udar na dan parlamentarnih izbora i da Saša Sinđelić laže. Pošto se SDT za sve vrijeme ovog postupka poziva da je ključne dokaze o "državnom udaru" dobilo od zvaničnih organa Srbije, zbog čega onda sudsko vijeće izuzima snimak BIA na kojem Sinđelić objašnjava što se sve nalazi u njegovom improvizovanom magacinu i koja mu je namjena", navodi se u saopštenju Predsjedištva DF.

Navode i da Zakon o krivičnom postupku (ZKP) jasno precizira da ukoliko se utvrdi da je svjedok saradnik prilikom svjedočenja izrekao i najmanju laž onda automatski gubi status.

"Prilikom svog svjedočenja, Saša Sinđelić je saopštio toliko laži da bi u svakoj iole uređenoj pravnoj državi, ne samo on, nego i sudije koje su potvrdile optužnicu, a zatim i sudije koje su mu dodijelile status svjedoka saradnika krivično odgovarale. Nažalost, danas imamo situaciju da se sudsko vijeće na čelu sa Suzanom Mugošom pretvorilo u servis za uklanjanje mnogobrojnih laži Saše Sinđelića i da ovo suđenje ovakvim i sličnim rješenjima doživljava još jednu farsičnu kulminaciju koja po svojoj sadržini brutalno dokazuje da je crnogorsko pravosuđe dotaklo samo dno. Kako drugačije objasniti i jedan frivolan detalj kad Saša Sinđelić šalje telegram sudu da zbog porodičnih obaveza ne može prisustvovati ekstrakciji podataka iz njegova dva telefona, a Suzana Mugoša potvrđuje da Sinđelić zbilja ima porodične obaveze i daje mu opravdani izostanak, istovremeno šaljući poruku crnogorskoj javnosti da se Sinđelić nikad više neće pojaviti u Višem sudu. A i kako da se pojavi kad je Viši sud nakon što mu je potvrdio status svjedoka saradnika bio dužan da mu odredi ekstradicioni pritvor zbog ubistva koje je 2002. godine počinio u Hrvatskoj", piše u saopštenju Predsjedništva DF.

Predsjedništvo DF pita predsjednika Višeg suda Borisa Savića i njegovog zamjenika Suzanu Mugošu da li će Sašu Sinđelića isporučiti Hrvatskoj na osnovu crvene Interpolove potjernice zbog ubistva koje je počinio u Hrvatskoj?

"Ili će nastaviti da se dopisuju s njim telegramima i izuzimaju dokaze o njegovim lažima kako bi se na kraju stekli uslovi da on postane član Sudskog savjeta", zaključuje se u saopštenju Predsjedništva DF.

Bonus video: