Milošević: Vrh vlasti se ruga građanima Crne Gore

"Ruganje građanima se nastavlja, dok nam se nameću nove takse i dažbine za finansiranje sumnjivih projekata koji pune džepove njihovim tajkunima, kumovima, prijateljima…, mi građani plaćamo kredite Olega Deripaske i slične"
83 pregleda 3 komentar(a)
Rade Milošević, Foto: URA
Rade Milošević, Foto: URA
Ažurirano: 06.05.2015. 12:28h

Član Kordinacionog odbora Građanskog pokreta URA Rade Milošević ocijenio je da u svom već uobičajenom maniru crnogorska vlast svakog ko kritikuje njene katastrofalne poteze svrstava u kategoriju neostvarenih, neznavenih, zlonamjernih…

"A sad je sve one koji ne misle da je benzin luksuz svrstala u marginalce. Po toj DPS-ovskoj logici ogromna većina građana Crne Gore su marginalci, što možda nije daleko od istine, jer ih je u taj položaj dovela upravo ta vlast. Ponižavanje građana se nastavlja i to se već radi potpuno otvoreno, što ukazuje da se već odavno ušlo u jednu vrlo opasnu fazu-otvorenog ponižavanja građana kao posledica jedne potpuno otuđene, diktatorske vlasti", naveo je u saopštenju Milošević.

Komentarišući izjave premijera Mila Đukanovića, Milošević je naveo da ponižavanje građana postaje manir političkog vrha vlasti.

"Prvo ih podučava da je gorivo luksuz, a nakon evidentnog ogorčenja građana izazvanog takvom izjavom, vrh vlasti optužuje pojedince, "marginalce" da su ispolitizovali priču".

"Ruganje građanima se nastavlja, dok nam se nameću nove takse i dažbine za finansiranje sumnjivih projekata koji pune džepove njihovim tajkunima, kumovima, prijateljima…, mi građani plaćamo kredite Olega Deripaske i slične. Ova politička "elita" je toliko zastranila da uz sve to i vrijeđa svoje građane, ona gorivo naziva luksuzom, a želimo autoput? Čime da idemo autoputem ako je gorivo luksuz? Sa druge strane građani sjevera idu u "obećane zemlje" Njemačku, Luksemburga... da bi mogli da prežive, to sve govori da ova vlast ne samo da ne zna kako da vodi ovu zemlju i njenu ekonomiju učini stabilnom, nego da je ušla u fazu potpunog ekonomskog sunovrata", naveo je Milošević.

On je dodao da URA ukazuje da sve dramatičnija ekonomska situacija traži hitan odgovor.

"Znamo da ga ova otuđena vlast neće i ne zna ponuditi i da bismo stali na put ovoj pogubnoj politici neophodne su političke promjene. Zbog ovakvih izjava koje do kraja razotkrivaju karakter ove vlasti URA ukazuje da je u Crnoj Gori uslov svih uslova za demokratizaciju društva i ekonomski prosperitet smjena ove vlasti na fer i poštenim izborima. Na sledećim izborima će ova vlast zasluženo ući u političku istoriju, iako ćemo rezultate njene pogubne politike još dugo osjećati. Većina građana je toga potpuno svjesna i sve je manje straha na kojem i zasnivaju svoju vladavinu. Građanska svijest postaje dominantna i ova anahrona vlast u takvim uslovima nema šta više da traži", zaključio je Milošević.

Bonus video: