Đukanović u dvodnevnoj posjeti Berlinu

Tokom posjete Berlinu, Đukanović će govoriti i u Njemačkom društvu za spoljnu politiku, na temu "Evropski pogled sa zapadnog Balkana - iskustvo Crne Gore", i odgovarati na pitanja učesnika ovog foruma, a predviđen je i susret i razgovori u Fondaciji Konrad Adenauer
7 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 05.05.2015. 18:31h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović otputovaće sjutra u dvodnevnu radnu posjetu Berlinu, na poziv predsjednika Odbora za poslove EU njemačkog Bundestaga, Gintera Krihbauma.

Kako je saopšteno iz Vlade, Đukanović će biti gost tog Odbora, gdje će prezentirati rezultate i aktivnosti u pristupnim pregovorima za članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji.

Prvog dana posjete predviđen je i susret sa ministrom vanjskih poslova Frankom Valterom Štajnmajerom.

"Razgovori sa šefom njemačke diplomatije biće prilika za nastavak političkog dijaloga, afirmaciju strateških evropskih i evroatlantskih ciljeva državne politike Crne Gore i razmjenu mišljenja o unapređenju bilateralne saradnje", kaže se u saopštenju.

Đukanović će biti gost i Istočnog odbora njemačke privrede, gdje će sa predstavnicima članica tog Odbora razgovarati o mogućnostima jačanja ekonomske saradnje.

O tome će, kako je saopšteno, biti riječi i na radnom ručku sa predstavnicima KfW – Njemačke banke za rekonstrukciju i razvoj.

Tokom posjete Berlinu, Đukanović će govoriti i u Njemačkom društvu za spoljnu politiku, na temu "Evropski pogled sa zapadnog Balkana - iskustvo Crne Gore", i odgovarati na pitanja učesnika ovog foruma, a predviđen je i susret i razgovori u Fondaciji Konrad Adenauer.

Bonus video: