VDT će prijetnje džihadiste iz Bara ispitati tek nakon bezbjednosnih službi

Slaković je putem Fejsbuka prijetio građanima Bara, imamima u tom gradu, navodeći da ISIL u tom gradu neće imati milosti
33 komentar(a)
Damir Slaković, Foto: Facebook
Damir Slaković, Foto: Facebook
Ažurirano: 05.05.2015. 06:21h

Vrhovni drržavni tužilac (VDT) Ivica Stanković najavio je da će tužilaštvo reagovati na prijetnje koje je Baranin Damir Slaković uputio poslanicima Rifatu Rastoderu, Dritanu Abazoviću i Azri Jasavić, ali da prvo treba da djeluju bezbjednosne službe.

Odgovarajući na pitanja o prijetnjama koje je Slaković, koji tvrdi da se priključio Islamskoj državi, uputio Baranima i poslanicima, Stanković je kazao da će tužilaštvo reagovati kada se za to stvore pravne pretpostavke.

"Po mojoj procjeni, prvo treba da reaguju bezbjednosne službe, pa tek onda tužilaštvo kada se za to steknu zakonski uslovi”, rekao je on.

Slaković je putem Fejsbuka prijetio građanima Bara, imamima u tom gradu, navodeći da ISIL u tom gradu neće imati milosti.

Rastoder je ocijenio da prijetnje ne uzima za ozbiljno i da Crnoj Gori ne prijeti opasnost od džihadizma.

„Smatram te prijetnje nebulozama i ne mislim da Crnoj Gori prijeti ikakva opasnost od džihadizma. Ukoliko postoje pojedinačne prijetnje, to ne znači da ima snage koja može biti opasnost za Crnu Goru. Da budem iskren, nijesam se ni u mnogo težim situacijama bojao mnogo gorih prijetnji, a kamoli takvih nebuloza“, kazao je Rastoder za portal Analitika.

Slaković, je na Fejsbuku pisao da neće imati milosti prema onima koji se ne okrenu „pravom islamu“. Rastoder smatra da takve i slične slučajeve ne treba glorifikovati.

„Normalno je da službe bezbjednosti prate sve ekstremiste i moguće ekstremizme, ali ne vidim tu neku opasnost koja zavrjeđuje posebnu pažnju“, poručio je on.

Bonus video: