Manifest Krivokapića: Neke slomio dug boravak u vlasti

"Od usvajanja zakona mora se preći na snagu države i pravdu koju svi vide i poštuju. Žrtve ratnih zločina još vape za pravdom u državi za čiju nezavisnosti su položili živote. Naša prva obaveza ne smije biti isprazna priča o borbi protiv korupcije na visokom nivou, nego pobjeda u toj borbi”
84 pregleda 40 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Ranko Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.05.2015. 11:23h

Dug boravak u vlasti je cilj svake partije, ali on neumitno stvara one koje vlast ophrva i zastanu na nekoj od istorijskih stepenica, naveo je lider SDP Ranko Krivokapić u Manifestu koji je predao uz kandidaturu.

Dodao je da se otvara prostor za one koji su odanošću partijskom programu i vrijednostima socijaldemokratije dokazali da su u stanju da vode svoju politiku.

On je naveo da zna da građani traže u osnovi tako malo-dvije temeljne politike - pravdu i pristojan posao:

"Od usvajanja zakona mora se preći na snagu države i pravdu koju svi vide i poštuju. Žrtve ratnih zločina još vape za pravdom u državi za čiju nezavisnosti su položili živote. Naša prva obaveza ne smije biti isprazna priča o borbi protiv korupcije na visokom nivou, nego pobjeda u toj borbi”.

Naša dužnost, kazao je on, je da stvorimo državu u kojoj će vladati zakoni, a ne volja pojedinca:

"U kojoj sud bilo koje partije, neće biti iznad suda naroda”.

Nakon ekonomije privatizacije i zaduživanja, kako je naveo, vrijeme je da SDP napravi čvrst otklon ka ekonomiji stvaranja proizvodnih radnih mjesta.

On je naveo da je autoput stvoren u viziji SDP-a, ali da njegova gradnja mora biti razvoj, a ne još jedan osnov za podjele i afere.

Bonus video: