Za Brajovića su Šućur, Redžović...

Delegati opštinske organizacije SDP Andrijevica su negirali da su dali podršku Brajoviću kao kandidatu za predsjednika SDP. Iz OO SDP Berane su saopštili da Odbor nije zasijedao i izjašnjavao se povodom kandidatura za predsjednika partije
0 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Luka Zeković
Ivan Brajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.04.2015. 17:44h

Dio delegata za Kongres Socijaldemokratske partije (SDP) iz andrijevačkog odbora i delegat beranskog odbora za predstojeći Kongres Boro Kuč, negirali su da podržavaju kandidaturu Ivana Brajovića za predsjednika stranke.

U reagovanju koje su potpisali delegati iz Andrijevice, Živko Marsenić, Duško Stojanović i Marija Vesković navodi se da oni nijesu dali "nikvu podršku Brajoviću".

"Saopštavamo da nijesmo dali nikakvu podršku Ivanu Brajoviću kao kandidatu za predsjednika SDP. Našu jasnu podršku kandidatu za predsjednika daćemo shodno sopstvenom političkom uvjerenju, slobodno i bez ikakvih pritisaka, 3. juna na Kongresu SDP", navodi se u reagovanju.

U reagovanju Kuča navodi se da Opštinski odbor SDP Berane nije zasjedao, niti se izjašnjavao povodom kandidatura za predsjednika partije.

"Niti sam ja, ja kao jedini izabrani delegat iz Berana, dao podršku nekom od kandidata. Neću biti dio medijske kampanje, a na Kongresu ću se opredijeliti za kandidata kojeg smatram najboljim na osnovu programa", poručio je Kuč.

Ranije je saopšteno da će delegati koji će predstavljati opštinske odbore Socijaldemokratske partije iz Andrijevice, Berana, Pljevalja, Mojkovca, Žabljaka i Plužina, podržati kandidaturu Ivana Brajovića za predsjednika partije, na predstojećem stranačkom Kongresu.

Iz odbora su naveli da SDP može biti ponosna na svoju prošlost, ali da mora biti spremni za izazove koji je čekaju u budućnosti.

“SDP mora da vrati svoju prepoznatljivost i identitet, stabilizuje svoju politiku, ali i da još jače insistira na izvornom programu koji je sačuvao obraz Crnoj Gori i punih 25 godina izdržao probu vremena”, navodi se u saopštenju predsjednika šest opštinskih odbora.

Kako su poručili, iz SDP-a su uvjereni da će VIII Kongres dati puni doprinos procesima koji su toj partiji potrebni, kako bi i u narednom periodu SDP “služio na čast Crnoj Gori”.

Oni su zaključili da bi SDP u budućnosti trebao da djeluje onako kako je zahvaljujući politici istrajavanja na vrijednostima građanske, multietničke i evroatlantske Crne Gore to činio u prethodnoj četvrtini vijeka.

Potpisnici saopštenja su Radisav Vulević, predsjednik OO SDP Andrijevica, Bedrija Lucević, predsjednik OO SDP Berane, Munir Redžović, predsjednik OO SDP Pljevlja, Milan Popadić, predsjednik OO SDP Mojkovac, Mile Žugić, predsjednik OO SDP Žabljak i Radoš Šućur, predsjednik OO SDP Plužine.

Bonus video: