SDP Nikšić: Dvotrećinska podrška Krivokapiću

"Mi, izabrani delegati za Osmi Kongres SDP CG na današnjoj Konvenciji OO SDP Nikšić, ovim putem iskazujemo javnu podršku Ranku Krivokapiću kao kandidatu za predsjednika SDP", navodi se i izjavi koju su potpisali delegati SDP Nikšić
0 komentar(a)
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 28.04.2015. 11:21h

Konvencija SDP Nikšić izabrala je delegate za VIII Kongres i kandidate za Glavni odbor SDP. Izabrani delegati su dali dvotrećinsku javnu podršku Ranku Krivokapiću za predsjednika SDP CG.

Konvencija nikšićkog SDP je protekla u demokratskoj atmosferi, sprovedena od strane Radne grupe Predsjedništva SDP, koja je formirana nakon ostavke predsjednika tog odbora u završnici izborne procedure za Kongres. Konvenciju je činilo 78 delegata nikšićkih Socijaldemokrata.

"Mi, izabrani delegati za Osmi Kongres SDP CG na današnjoj Konvenciji OO SDP Nikšić, ovim putem iskazujemo javnu podršku Ranku Krivokapiću kao kandidatu za predsjednika SDP. Ovo je podrška dokazanom liderstvu i nezavisnoj politici SDP koja uživa veliki ugled u međunarodnoj i unutrašnjoj politici", navodi se i izjavi koju su potpisali delegati SDP Nikšić.

Konvencija očekuje od svih kandidata za sve funkcije da u demokratskoj unutarpartijskoj proceduri prezentuju svoja politička viđenja, i iznijela je zahtjev da odgovorno doprinesu čuvanju jedinstva partije u periodu do i nakon Kongresa.

Javnu podršku Krivokapiću je dalo osam od 12 delegata izabranih na Konvenciji kao i Krsto Bošković kandidat za Glavni odbor SDP koji je i delegat na Kongresu po funkciji.

Bonus video: