Odluka o protestima DF-a za mjesec dana

Lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević kazao je da se istorija ne stvara papirima i amandmanima već konkretnom akcijom
0 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Vesko Belojević
Demokratski front, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.04.2015. 13:43h

Demokratski front će u narednih mjesec dana obilaziti crnogorske opštine i pripremati protest, a nakon toga će predsjedništvo tog saveza donijeti odluku protestima. To je odlučeno na današnjoj sjednici glavnih odbora svih konstituenata DF-a.

"Demokratski front otpočinje terensku kampanju organizovanja tribina, zajedničkih sastanaka, kućnih posjeta i drugih oblika komunikacije sa građanima na temu ekonmske, bezbjedonosne političke situacije u državi, a sve u pracvu organizacije protesta koji treba da dovedu do ispunjavanja definisanog političkog cilja - formiranja prelazne vlade" navodi se u zaključcima koji su jednoglasno usvojeni na današnjoj sjednici. U zaključcima se navodi da će za konkretan plan i realizaciju terenske kampanje biti zaduženo Predsjedništvo DF-a.

"Po završetku obilaska terena Predsjedništvo, shodno utvrđenim smjernicama, predložiće odluku o početku protesta na zajedničkoj sjednici glavnih odbora DF-a", stoji u zaključcima.

Lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević kazao je da se istorija ne stvara papirima i amandmanima već konkretnom akcijom. On je kazao da na političkoj sceni postoje dvije grupacije.

"Korumpirana vlast i DF. Sve između gravitira ili režimu ili DF-u" rekao je Medojević. On je dodao da u narednih mjesec dana moraju objasniti građanima da svi moraju da se uključe u politiku i krenu u proteste. "Moramu diktatoru da stanemo na put. Blokira se Vlada, blokira se Skupština, blokira se Crna Gora i kaže se "ovuda nećeš proći"", rekao je Medojević.

On je rekao da DF ne želi vlast sa ulice, već slobodu sa ulice i organizovanje slobodnih izbora. Lider Nove, Andrija Mandić, poručio je da se nada da će se za mjesec dana doinijeti "jedina prava odluka i krenuti u proteste".

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević poručio je da je Crna Gora pod okupacijom 25 godina i da se svim demokratskim i dozvoljenim sredstvima mora osloboditi. On se "izvinio" premijeru Milu Đukanoviću što funkcioneri DF-a nisu došli "na konjima, magarcima i biciklima, već su sebi dopustili luksuz i došli automobilima i kombijima". Janko Vučinić najavio je osnivački kongres Radničke partije za 1. maj u Nikšiću, a nakon kongresa protest u tom gradu. Potpredsjednik PZP-a Branko Radulović poručio je da je današnji skup "Obilića poljana i kosovska večera. "Kunem vam se da ću ja nakon protesta ići ili na slobodne proteste, ili u Spuž ili na Čepurke" poručio je Radulović.

Poslanica Jelisava Kalezić kazala je da je u DF došla na poziv Miodraga Lekića i Milana Popovića, a da je i dalje tu.

Bonus video: