Dedović: Sastanak sa Stankovićem iskorak naprijed

Dedović je rekao da pretpostavlja da je sastanak predstavnika NVO i Stankovića jedna od aktivnosti jačanja kapaciteta same institucije vrhovnog državnog tužioca, „i kako je to rečeno, “otvaranja” prema građanima
0 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: VDT
Ivica Stanković, Foto: VDT
Ažurirano: 25.04.2015. 12:33h

Sastanak predstavnika nevladinih organizacija (NVO) sa vrhovnim državnim tužiocem, Ivicom Stankovićem, iskorak je naprijed u izgradnji povoljnijeg ambijenta za stvaranje pravednog društva, ocijenio je izvršni direktor Alfa centra, Aleksandar Dedović.

On smatra da je poziv Stankovića predstavnicima veoma korisan u ovoj fazi tranzicije crnogorskog drustva.

Dedović je agenciji MINA rekao da pretpostavlja da je sastanak predstavnika NVO i Stankovića, koji je održan u petak, jedna od aktivnosti jačanja kapaciteta same institucije vrhovnog državnog tužioca, „i kako je to rečeno, “otvaranja” prema građanima.

„U demokratski uređenim društvima institucije sistema profesionalno i potpuno nezavisno rade svoj posao u najvećem interesu građana i ne postoji posebna praksa “otvaranja”“, kazao je Dedović.

On je ocijenio da će, jačanje institucije vrhovnog državnog tužioca, kroz transparentan, nezavisan i odgovoran rad direktono i indiretno uticati na jačanje kapaciteta javnog, privatnog i civilnog sektora - u prvom redu sudstva, policije i NVO.

„Zato ovaj sastanak tumačim kao iskorak naprijed u izgradnji povoljnijeg ambijenta za stvaranje pravednog društva“, rekao je Dedović.

On je kazao da je izražena potreba za komunikacijom i koordiniranim radom, u kojem je uloga NVO visoko pozicionirana.

Bonus video: