POČINJE NOVO POLITIČKO RAZDOBLJE

Bečić: Samostalni nastup na izborima najpošteniji

„Dovesti Crnu Goru do nivoa današnje zaduženosti, masovne rasprodaje državne imovine, devastacije industrije, pasivnog odnosa prema razvijanju srednjeg i malog biznisa je majstorstvo“, kazao je Bečić
146 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Boris Pejović
Demokratska Crna Gora, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.04.2015. 11:01h

Skorašnji proces cijepanja partija plodotvoran je i predstavlja početak novog političkog razdoblja, ocijenio je lider Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, navodeći da je samostalni nastup na izborima najpošteniji odnos prema građanima.

On je kazao da na političkoj sceni ima mnogo onih koji su deklarativno željeli pomirenje, a kada je došao trenutak da jedna ili druga strana stvara podijele, bili su, kako je naveo, dobri partneri „za igranje takve utakmice“.

„Stoga, Demokratska Crna Gora, za svoj glavni zadatak, postavlja pomirenje i prosperitet stavljajući veto na sve podjele“, rekao je Bečić gostujući u emisiji Klika na Studentskom radiju Krš.

Prema njegovim riječima, Demokrate se ne mogu identifikovati sa strukturom iz pređašnjih segmentacija ni doživjeti kao proces cijepanja Socijalističke narodne partije.

„Neko je pričom o broju partija pokušao da demotiviše građanina u dijelu pozitivnog odnosa prema strankama koje nastaju. Naša nova kadrovska i programska ponuda i moderan način viđenja politike će pokazati građanima da smo novi, svježi i drugačiji“, kazao je Bečić.

On smatra da je osnov za promjenu stvari povjerenje, a da je samostalni nastup na izborima najpošteniji i najčistiji odnos prema građanima.

Bečić je rekao da, kao postizborne partnere, vidi sve one koji istinski žele promjene, izuzimajući „kvaziopozicionare i igrače režima“.

Kako je objasnio, zadatak Demokratske Crne Gore je zaustavljanje funkcionisanja po principu „prodaj, pozajmi i potroši“, jer se dosadašnja ekonomska logika svodila na masovnu prodaju onoga što su generacije stvarale i kreditna zaduživanja.

„Dovesti Crnu Goru do nivoa današnje zaduženosti, masovne rasprodaje državne imovine, devastacije industrije, pasivnog odnosa prema razvijanju srednjeg i malog biznisa je majstorstvo“, kazao je Bečić.

Na pitanje kako će se nova partija pozicionirati u okviru dijaloga o spoljnopolitičkom putu Crne Gore, Bečić je kazao da je Evropska unija najoptimalniji okvir mira, stabilnosti i bezbjednosti.

Kad je riječ o NATO-u, on smatra da je NATO tema koja se eksploatiše posljednjih mjeseci, pored svega što opterećuje građane.

„Niti nam je NATO donio probleme koje imamo, niti nam ih može riješiti“, kazao je Bečić, navodeći da se Demokratska Crna Gora nije okupila zbog pitanja Alijanse, već povodom problema siromaštva, nezaposlenosti i korupcije.

On smatra da organizacijama koje djeluju za i protiv NATO-a treba omogućiti istu finansijsku podršku i medijski prostor i prepustiti građanima da o tome odluče.

„Po meni, jedini način odlučivanja o tom pitanju je referendum, a ne Skupština“, kazao je Bečić.

Preporučujemo za Vas