Bulatović: Vuksanović i mediji pritiskaju državno tužilaštvo

Bulatović je aktuelnu predsjednicu opštine Vuksanović upozorio da „porijeklo obavezuje i da ne blati sopstveni grad i građane“
74 pregleda 13 komentar(a)
Mileta Bulatović, Foto: Savo Prelević
Mileta Bulatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.04.2015. 18:44h

Bivši predsjednik Opštine Kolašin i funkcioner Grupe birača, Mileta Bulatović, optužio je juče aktuelnu predsjednicu Opštine Željku Vuksanović, NVO Centra za građansko obrazovanje (CGO), dnevne listove „Dan“ i „Vijesti“ i TV Vijesti, da, kako je napisao u svom reagovanju, pritiskaju državno tužilaštvo.

On je pisanje na temu troškova za gorivo bivše vlasti okarakterisao kao „pokretanje nove hajke“, čiji su akteri, tvrdi Bulatović, zaduženi za blaćenje svega dobrog u Kolašinu. Bulatović je reagovao na informaciju da je CGO podnio krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT) protiv NN lica, zbog osnovane sumnje da su počinili niz krivičnih djela, zloupotrebljavajući službeni položaj, nesavjesno radeći u službi, koristeći metode prevare i dovođenja u zabludu, a sve u cilju pribavljanja protivpravne materijalne koristi za sebe i sa sobom povezanim licima u opštini Kolašin.

„Teško da će nerad i neznanje kompenzovati pritiscima na tužilaštvo. Skoro je godina mandata nove vlasti, koja je potrošena na kopiranje dokumentacije i dostavljanje nadležnim i odabranim medijima, kako bi se nastavilo ćeranje i blaćenje bivših rukovodilaca Opštine. Sve u starom stilu, podnoseći prijave, kako bi neko drugi odradio posao i stekli jeftini politički poeni. Nećete ovim sakriti svoje neznanje i nesposobnost, a da pri tom nemate nijedan konkretan korak za dobro Kolašina”, poručio je Bulatović Vuksanović.

On je aktuelnu predsjednicu upozorio da „porijeklo obavezuje i da ne blati sopstveni grad i građane“.

„Napominjem da su sve informacije o poslovanju bivšeg opštinskog rukovodstva, koje je Vuksanović iznijela, prošle kroz trezor budžeta, završne račune i skupštinsku proceduru. Na sva dokumenta dala je saglasnost Vlada i nadležni organi i sve je u skladu sa zakonom. Volio bih da je sadašnja praksa donošenja skupštinskih odluka i opštinskih dokumenata kao i ranije. Nažalost nije”, zaključuje Bulatović.

Vuksan Popović iz sindikata optužuje Željku Vuksanović

Predsjednik sindikalne organizacije Službe zaštite i spasavanja Vuksan Popović optužio je juče predstavnike izvršne vlasti da na nazakonit način obezbjeđuju nabavku goriva za potrebe lokalne uprave.

"Vuksanović ističe koliko je prethodna vlast trošila goriva, a oni sada 'naloge' za točenje goriva izdaju na običnom parčetu papira. Na tom papiru uz pečat opštine piše koliko treba natočiti goriva na pumpi”, kazao je Popović.

Savjetnik u lokalnoj upravi Dragan Bulatović rekao je juče da su Popovićeve optužbe neozbiljne.

Bonus video: