Pinington: Crna Gora na dobrom putu evroatlanstke integracije

„Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim temama iz domena evropske i evroatlanstke integracije kao i različitih oblasti bilateralnih odnosa“, zaključuje se u saopštenju
0 komentar(a)
Filip Pinington, Foto: Vlada Crne Gore
Filip Pinington, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 24.04.2015. 16:58h

Kanada će nastaviti da podržava evroatlanstku integraciju Crne Gore, koja je u tom pravcu na dobrom putu, poručio je novoimenovani kanadski ambasador , Filip Pinington.

On je danas, tokom razgovora sa ministrom vanjskih poslova i evropskih integracija Igorom Lukšićem, izrazio zadovoljstvo povodom otpočinjanja mandata u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, ocijenjujući odnose Crne Gore i Kanade veoma dobrim, Lukšić je izrazio uvjerenje da će se i tokom mandata novoimenovanog ambasadora dodatno unaprjeđivati kontinuirana saradnja dvije države.

„Lukšić je, takođe, zahvalio na snažnoj podršci Kanade procesu evroatlantske integracije i podsjetio na rezultate reformi koje Crna Gora sprovodi u ključnim oblastima na svom putu ka članstvu u NATO“, navodi se u saopštenju.

Pinington je ukazao i na važnost daljeg snaženja bilateralnih odnosa i kazao da će u posebnom fokusu u narednom periodu biti jačanje ekonomske saradnje.

„Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim temama iz domena evropske i evroatlanstke integracije kao i različitih oblasti bilateralnih odnosa“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: