Član OO DPS Ulcinj nezadovoljan: Nrekića predložilo devet katolika

Do izbora novog predsjednika početkom maja, na predlog Nrekića, partiju će voditi Borislav Bašović, Husein Katana i Redžep Taganović
70 pregleda 10 komentar(a)
Ljoro Nrekić (Novina), Foto: Arhiva "Vijesti"
Ljoro Nrekić (Novina), Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.04.2015. 14:18h

Opštinski odbor (OO) DPS Ulcinj utvrdio je listu kandidata za predsjednika tog odbora i proslijedio je centrali u Podgorici na odlučivanje.

Odbor, koji broji 105 članova, predložio je Arjana Ljamovića, Bojana Đakonovića, Ilmiju Dervišija, Muha Spužu, Redžepa Taganovića i dosadašnjeg predsjednika Ljora Nrekića.

Do izbora novog predsjednika početkom maja, na predlog Nrekića, partiju će voditi Borislav Bašović, Husein Katana i Redžep Taganović.

Pojedini članovi OO izrazili su nezadovoljstvo načinom na koji je vođena sjednica.

"Trebalo je da bude samo verifikacija mandata kao što je bilo naznačeno u pozivu. Došli smo potpuno nepripremljeni za razliku od Nrekića", kazao je sagovornik Vijesti ne želeći da mu se pominje ime.

"Nas pet, uz obrazloženje, predložilo je po jedan ili eventualno dva člana odbora. Nrekića je predložilo deset, od čega devet katolika. Među njima bila je i Nrekićeva kćerka Nikoleta", kazao je naš sagovornik, član OO koji je prisustvovao sjednici.

Nrekić nije htio da komentariše tvrdnje partijskih drugova.

"Ja sam sada ravnopravan sa njima. Znam da smo poštovali rokove", kazao je Nrekić.

U ulcinjskom odboru odavno tinja sukob između Albanaca katolika i Albanaca muslimana ali je Podgorica do sada taj problem vješto gurala pod tepih.

O tome je lani otvoreno govorio Muhamed Spuža, bivši direktor OŠ Boško Strugar, koji je u pismu Đukanoviću optužio Nrekića i poslanika Ljuiđa Škrelju da su privatizovali partiju i zaposlili svoje sunarodnike u državnim institucijama.

Bonus video: