Susret s premijerom: Vujanović prisustvovao svečanoj sesiji u Istanbulu

Vujanović je ocijenio da je saradnja dvije vlade, i u okviru njih ministarstava pravde, od posebnog značaja za ostvarivanje vladavine prava, a posebno u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.
4 komentar(a)
Ahmet Davutoglu, Filip Vujanović, Foto: Predsjednik.me
Ahmet Davutoglu, Filip Vujanović, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 23.04.2015. 16:51h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović prisustvovao je danas svečanoj sesiji u Istanbulu koju je, povodom obilježavanja stogodišnjice bitke kod Čanakale, organizovao turski premijer Ahmet Davutoglu.

Kako je saopšteno iz Vujanovićevog kabineta, predsjednik je tokom sesije, organizovane za visoke zvanice, imao kratak susret sa Davutogluom.

Vujanovića je u Istanbulu, u ime predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, dočekao minister pravde Turske Kenan Ipek.

Crnogorski predsjednik je, kako je saopšteno, iskazao zadovoljstvo dobrim odnosima dvije države.

On je ocijenio da je saradnja dvije vlade, i u okviru njih ministarstava pravde, od posebnog značaja za ostvarivanje vladavine prava, a posebno u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Vujanović se u Istanbulu sastao i sa makedonskim predsjednikom, Đorđom Ivanovim.

Dvojica predsjednika konstatovali su sadržajne, intezivne i vrlo bliske odnose Crne Gore i Makedonije, ocjenjujući da ih treba dalje unaprjeđivati, posebno u sferi ekonomije, i naglasili potrebu boljeg povezivanja regiona kroz infrastrukturne projekte uz snažnu podršku Evropske unije.

“U tom smislu, iskazali su zadovoljstvo nedavnom zajedničkom izjavom predsjednika vlada država zapadnog Balkana u Briselu, kojom je upravo naglašena potreba povezivanja regiona kroz infrastrukturne projekte, naročito u oblasti saobraćaja i energetike”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: