Kolegijum za pregovore: Kontinuitet u napredovanju prema EU

"Članovi Kolegijuma razmotrili su i dinamiku aktivnosti u okviru sprovođenja akcionih planova za 23. i 24. poglavlje"
53 pregleda 0 komentar(a)
Kolegijum za pregovore o pristupanju, Foto: Gov.me
Kolegijum za pregovore o pristupanju, Foto: Gov.me
Ažurirano: 23.04.2015. 15:15h

Crna Gora ostvaruje kontinuitet u napredovanju prema Evropskoj uniji (EU), ocijenio je Kolegijum za pregovore o pristupanju.

Kako je saopšteno iz Vlade, na desetoj redovnoj sjednici tog tijela, kojoj je predsjedavao premijer Milo Đukanović, razmijenjena su mišljenja o stanju u oblasti pristupnih pregovora i daljim aktivnostima i obavezama u ovoj godini.

Razmotrene su i usvojene pregovaračke pozicije za poglavlja 15 - Energetika i 19 - Socijalna politika i zapošljavanje, kao i izvještaji o pregovaračkim poglavljima 6 - Privredno pravo, 7 - Intelektualna svojina i 32 - Finansijska kontrola.

"Konstatovano je da se reforme odvijaju planiranom dinamikom i da Crna Gora ostvaruje kontinuitet u napredovanju prema EU, što je potvrđeno i od najviših evropskih zvaničnika", navodi se u saopštenju.

Ocijenjeno je da se tokom prethodnog perioda intenzivno radilo na realizaciji strateških pravaca i da su preduzete aktivnosti dale vidljive rezultate.

"U tom pravcu je istaknuta odlučnost za intenziviranje napora kako bi se održali potrebni kvalitet i dinamika procesa pristupanja, kao i ispunjavanje uslova za otvaranje ostalih pregovaračkih poglavlja", navodi se u saopštenju.

Kolegijum je u proširenom sastavu, s ministrima pravde i unutrašnjih poslova, raspravljao o dinamici pregovora o vladavini prava i ispunjavanju mjera iz Akcionih planova za 23. i 24. poglavlje uz, kako je saopšteno, posebnu pažnju na ispunjenju privremenih mjerila u tim poglavljima.

"Članovi Kolegijuma razmotrili su i dinamiku aktivnosti u okviru sprovođenja akcionih planova za 23. i 24. poglavlje", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: