Novi: Nova lokalna uprava usmjerena na poštovanje ljudskih i manjinskih prava

Predsjednik opštine Nikola Gojković kazao je da je nova lokalna uprava usmjerena na poštovanje ljudskih i manjinskih prava.
6 komentar(a)
Suad Numanović, Nikola Gojković, Foto: Slavica Kosić
Suad Numanović, Nikola Gojković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.04.2015. 15:44h

Hercegnovska opština zaslužuje sve pohvale u oblasti zaštite ljudskih i manjinskih prava, saopšteno je danas prilikom radne posjete ministra za ljudska i manjinska prava Suada Numanovića.

"Stepen poštovanja ljudskih i manjinskih prava u hercgnovskoj opštini pokazuje da je Novi otvoren grad i zaslužuje sve pohvale", kazao je on nakon razgovora sa predsjednikom opštine Nikolom Gojkovićem.

"Herceg Novi prednjači po broju zaposlenih osoba sa invaliditetom, sva romska djeca uključena su u sistem obrazovanja, u lokalnoj upravi zaposlen je zadovoljavajuci broj žena. Žene su, procentualno iznad crnogorskog prosjeka vlasnice nekretnina ili imaju sopstveni biznis. U lokalnoj upravi postoji posebna služba koja se bavi problematikom iz oblasti rodne ravnopravnosti, a svi akcioni planovi su podržani sredstvima iz budžeta", istakao je ministar.

On je najavio da će u narednom periodu biti uklonjene fizičke barijere za osobe sa invaliditetom, a biće potpisan memorandum o zaštiti osoba LGBT populacije, a planirani su i drugi servisi za zaštitu manjinskih grupa.

Predsjednik opštine Nikola Gojković kazao je da je nova lokalna uprava usmjerena na poštovanje ljudskih i manjinskih prava.

Numanoviću je prezentovana i ideja da se u bivškoj kasarni na Kamenom otvori radno- terapijski centar za osobe s invaliditetom. O novoj namjeni nekadašnje kasarne, kako je obećao, Numanović će razgovarati sa ministarkom odbrane Milicom Pejanović-Đurišić.

Bonus video: