Donatori će sada dobro razmisliti

Muhović, kadar Bošnjačke stranke, je “dačiju” koju je Rastoder, vlasnik kompanije “Derbi banana” iz Slovenije, donirao Opštini Petnjica, zamijenio za “opel insigniju” uz doplatu do 5.000 eura iz budžeta
156 pregleda 11 komentar(a)
Izet Rastoder, Foto: Privatna arhiva
Izet Rastoder, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.04.2015. 15:00h

Poznati slovenački biznismen porijeklom iz Petnjice Izet Rastoder izjavio je da će ubuduće dobro razmisliti prije nego odluči da ponovo donira u rodni kraj.

On je kazao da i drugi donatori prate dešavanja u Bihoru, aludirajući na odluku predsjednika Skupštine opštine PetnjicaAdnana Muhovića da poklonjenu “dačiju logan” zamijeni za “opel insigniju”. “Sigurno ću tri puta razmisliti kada dobijem kakvu molbu za pomoć iz tog kraja. Vjerujem da i drugi potencijalni donatori prate dešavanja u Petnjici”, kazao je Rastoder “Vijestima”.

Muhović, kadar Bošnjačke stranke, je “dačiju” koju je Rastoder, vlasnik kompanije “Derbi banana” iz Slovenije, donirao Opštini Petnjica, zamijenio za “opel insigniju” uz doplatu do 5.000 eura iz budžeta.

Funkcioner BS-a tada je objasnio da je automobil zamijenio jer “ništa ne valja” i “da je to rumunski auto za komunalnu policiju, a ne za predsjednika”.

“Insignija” je, kako je rekao, uzeta na probu i Opština će je zadržati.

Rastoder, koji je Petnjici poklonio i džip “dačija daster”, zbog toga je poručio predsjedniku SO Petnjica da vrati automobil ako mu ne valja, što je ovaj odbio navodeći da je rekao da zamjenom vozila nije pribavio korist za sebe, već za Opštinu.

On se tada zahvalio Rastoderu na donaciji, dodajući da nije bilo “dačije”, ne bi bilo ni “opela”.

Na pitanje da li očekuje da Muhović bude procesuiran nakon prijave koju je najavio lokalni odbor Socijaldemokratske partije (SDP), slovenački biznismen je kazao da to ne može komentarisati.

“Što sam imao o tome da kažem, rekao sam. Nije moje da ocjenjujem dalje postupke u ovakvim slučajevima”, kazao je Rastoder.

Iz petnjičkog SDP-a je rečeno da će prijava biti podnesena protiv NN počinioca, kako bi se utvrdila odgovornost i drugih lica u Opštini, koja su omogućila da se izvrši otuđenje donacije.

Predsjednik Opštine Samir Agović (DPS) nije odgovarao na pozive i sms poruke “Vijesti”.

Bonus video: