Orlandić, Jusuf i Subašić protiv Vuksanović i Rašketića

Izvjesno je da će Brajović, koga podržava i Jusuf Kalamperović i izgleda Osman Subašić, imati većinu u Baru
124 pregleda 25 komentar(a)
SDP Bar, Foto: Radomir Petrić
SDP Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 21.04.2015. 05:27h

Opštinski odbor SDP-a Bar jednoglasno je usvojio predlog delegata za kongres na kojem će ukupno iz ovog odbora biti 50 predstavnika - 42 izabrana i osam koji na kongres idu po automatizmu na osnovu funkcija.

Taj odbor kojim upravlja Mićo Orlandić, koji podržava Ivana Brajovića, daće najviše predstavnika na Kongresu SDP-a.

Izvjesno je da će Brajović, koga podržava i Jusuf Kalamperović i izgleda Osman Subašić, imati većinu u Baru, ali je dilema koliku jer ni Damir Rašketić nije bez uticaja, kao ni poslanica Draginja Vuksanović koji podržavaju Krivokapića.

Jedan izvor iz barskog SDP-a je rekao da sinoć nije bilo određivanja koliko delegata podržava Brajovića, a ko kandidaturu Krivokapića, ali da će to biti potpuno jasno nakon konvenije u subotu.

Drugi izvor je kazao da je priča o kandidatima za predsjednika SDP-a dodirnuta samo kroz izjašnjavanje četiri mjesna odbora.

Prema tom izvoru, Šušanj je predložio Krivokapića, Brajovića i trojicu Barana- Orlandića, Subašića i Rašketića. Za Brajovića izjasnili su se Crmnica i Polje, dok su Mrkojevići predložili Krivokapića. Iz ostalih devet mjesnih odbora nije bilo izjašnjavanja o kandidatima.

Ranije juče SDP Petnjica je saopštila da se nije određivala o kandidatima za lidere stranke jer, kako su naveli, još nije bila u prilici da se upozna sa bilo kakvom njihovom vizijom daljeg vođenja partije.

Prethodnog dana petnjički SDP, treći odbor po značaju koji daje ukupno 33 delegata za kongres, je indirektno podržao Krivokapića, navodeći da “iskazuje veliko zadovoljstvo politkom koju je partija sprovodila u pretkongresnom periodu” i da daje “punu podršku”nastavku ovakve politike, a posebno politici koju je sprovodio potpredsjednik SDP-a Rifat Rastoder, koja je rezultirala dobijanjem statusa opštine. Razlog za naknadno reagovanje SDP-a je što par delegata podržava Brajovića.

Član GO SDP iz Plava dr Merdin Markišić, potvrdio je juče za Portal Analitika da će biti treći kandidat za predsjednika.

Bonus video: