RAZMATRAJU KAKO UBRZATI DEMOKRATSKE PROMJENE U DRŽAVI

Rudović, Krivokapić i Pavićević prave crnogorski opozicioni blok

Rudović je u avgustu najavio razgovore o objedinjavanju dijela procrnogorskih opozicionih snaga,
155 pregleda 0 komentar(a)
Neđeljko Rudović, Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Neđeljko Rudović, Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.10.2018. 05:03h

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić, bivši potpredsjednik Građanskog pokreta URA Neđeljko Rudović i predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević dogovorili su se o održavanju čestih konsultacija radi usaglašavanja djelovanja, saznaju “VIjesti”. Kako su kazali sagovornici iz tih partija predviđeno je da se konsultuju oko najvažnijih tema i utvrde dalje korake.

“U ovom političkom trenutku, kada se očigledno radikalizuje politička scena i nastoji nametnuti retorika kojom se koče demokratske promjene, a dio opozicije vodi kratkovidu i sebičnu politiku, mislimo da je vrlo važno da svi oni koji su posvećeni promjeni vlasti, emancipaciji i snaženju države Crne Gore, imaju tjesnu komunikaciju”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Rudović je u avgustu najavio razgovore o objedinjavanju dijela procrnogorskih opozicionih snaga, organizacija i pojedinaca, koji bi rezultirali formiranjem crnogorskog opozicionog saveza.

On je tada kazao da treba okupiti opozicione političke subjekte koji su i svojom retorikom i konkretnim djelovanjem neupitno posvećeni državi Crnoj Gori i daljoj emancipaciji crnogorskog društva po uzoru na razvijene evropske demokratije. Rudović je nedavno rekao da ohrabruje interesovanje za takvu inicijativu, da u SDP-u postoji načelna saglasnost da se razgovara u tom pravcu, te da u Crnogorskoj, nakon sto je u Budvi pokazala da ne želi da paktira sa DPS-om, takođe postoji spremnost za saradnju.

Bivši potpredsjednik pokreta URA podnio je ostavku na sve stranačke funkcije zbog, kako je kazao, evidentnih dubokih razlika u odnosu na veći dio rukovodstva pokreta URA u vezi sa strateškim pravcima djelovanja.