SDP Petnjica: Smetamo DPS-u, jer smo svjedok nečiste savjesti

Petnjički, barski i podgorički odbori daju 40 odsto delegata na kongresu SDP-a
56 pregleda 22 komentar(a)
SDP Petnjica, Foto: Facebook
SDP Petnjica, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.04.2015. 05:54h

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije (SDP) u Petnjici podržao je kandidaturu Ranka Krivokapića za predsjednika stranke, navodeći da partija mora djelovati nezavisno. Predsjednik odbora Almir Rebronja pozvao je partijske kolege na jedinstvo, navodeći da SDP nije prepoznatljiva partija “ako nema kičmu”.

“Nama ne treba SDP koji će politički da sluša bilo koga ma koliko jak bio. Ako nismo slušali devedesetih kada su svi naši politički neprijatelji bili mnogo jači, ne treba da slušamo ni sada, i treba da se okrenemo sebi i svome jedinstvu”, kazao je Rebronja u govoru koji je kasnije objavljen na fejsbuk strani petnjičkog odbora.

Predsjednik jednog od tri odbora koji će dati najviše delegata na stranačkom kongresu, kazao je da neće dozvoliti rušenje SDP-a. Zajedno sa odborima iz Podgorice i Bara, petnjički odbor će na kongresu dati 107 delegata, što je više od 40 odsto. Na kongresu će biti 31 delegat iz Petnjice, 42 iz Bara i 34 iz Podgorice.

Na dosadašnjim kongrsima pobjednika je određivala tzv. bošnjačka struja koju predvode Rifat Rastoder, Ramo Bralić, Džavid Šabović i Izet Bralić.

Rebronja je partijskim kolegama poručio da mnogima SDP smeta jer se protivio nacionalističkoj politici devedesetih.

“Mnogima smo trn u oku. SDP je svjedok zlih vremena i nečije nečiste savjesti. Projekat nezavisne i građanske Crne Gore ne bi bio moguć da ga upravo mi nijesmo nosili u najtežim vremenima, onda kada je to bila najveća jeres”, kazao je on navodeći da su se, zbog toga, mnogi razletjeli da ruše SDP. “Najviše su se angažovali oni koji nemaju veze ni sa SDP-om niti sa Crnom Gorom. Razni huškački i nacionalistički tzv. mediji blate SDP, predsjednika i rukovodstvo naše partije”.

U saopštenju odbora navodi se da SDP u Bihoru daje punu podršku nastavku politike čija je posljedica ogroman rast članstva i porast rejtinga.

Osim Krivokapića za lidera stranke kandidovao se i aktuelni potpredsjednik Ivan Brajović. Na kongresu, koji je zakazan za 3.jun, biće 356 delegata, od kojih 275 delegiraju odbori.

Na izbornoj konvenciji držanoj u subotu plavski SDP podržao je Krivokapića, navodeći da strankamora ostati nezavisna a nikako vazalna. Šef odbora Džavid Šabović rekao je da partija može da služi samo svom programu u izgradnji boljeg društva, navodeći da je dvoje članova odbora bilo protiv podrške Krivokapiću.

Bonus video: