Đukanović hoće reformu obrazovanja, a njegova ministarka optužena za plagijat

"Kako Đukanović misli naprijed? Kao da tek sada počinje, kao da se učio politici i ekonomiji sve do danas. Sad je navodno vrijeme da nas prosvijetli,” napisao je Danilović
19 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2015. 15:34h

Premijer Crne Gore Milo Đukanović već 25 godina uništava Crnu Goru i zbog njegove politike ona je zaostala, poručio je Goran Danilović, aludirajući na današnju poruku premijera sa Konvencije DPS-a u Glavnom gradu da Crna Gora mora da riješi viševjekovnu zaostalost.

“U toj, moguće i viševjekovnoj stagnaciji i zaostajanju, jedino je međutim izvjesno da Đukanović učestvuje sada već sa više od četvrt vijeka upropaštavanja. Dvadeset pet godina se urušava postignuto u predhodnih četrdesetak i nešto više. Neuporedivo manje zaposlenih, plaćenih za kakav-takav posao, socijalna nesigurnost kakva se ne pamti i otimačina nekadašnje zajedničke svojine. Kako Đukanović misli naprijed? Kao da tek sada počinje, kao da se učio politici i ekonomiji sve do danas. Sad je navodno vrijeme da nas prosvijetli,” napisao je Danilović na Fejsbuku.

Đukanović je, smatra Goran Danilović, izgubio kompas.

“Sveo je politiku na demagogiju, na puku statistiku koja kroz njegovu vizuru sve pokazuje, a objektivno sve skriva”.

Danilović se dokatakao Đukanovićeve najave reforme obrazovanja, rekavši da šef vlade u svom kabinetu ima ministarku nauke koja je “ubjedljivo optužena za plagiranje doktorata - preciznije, doslovno prepisivanje”.

“Njegova odgovornost za ekonomsko rasulo je, međutim, istorijska. Za nevladanje prava i sunovrat pravne države morala bi se utvrditi njegova lična i institucionalna krivica, a za sunovrat obrazovnog sistema u minulih 25 godina nije kriv!? Birao je ključne ljude u toj oblasti shodno vlastitom profilu. Rezultat je katastrofalan i liči mu, neodoljivo,” ocijenio je Danilović.

On se osvrnuo i na to što premijer nije ni pomenuo slučaj ubistva bivšeg poslanika crnogorskog parlamenta, nekada visokog zvaničnika LSCG-a Saše Markovića.

“U eri i danima sačekuša najavljuje vladavinu pravne države, a i ne pomene, koliko vidim iz izvještaja, ni riječju da je juče ubijen bivši poslanik Saša Marković”.

Danilović je na Fejsbuku kritikovao i odluku da se vlasniku Uniproma Veselinu Pejoviću odobri upravljenje KAP-om.

“Proda Kombinat aluminijuma izvjesnom Pejoviću koji gazduje i prijeti, otporan na pravnu državu, a sa plaćenim obavezama za kupljeno kroz jedva jednu trećinu. Istom 'biznismenu' želi da proda Boksite”, napomenuo je Danilović, koji je predložio da bi “bilo najpametnije da mu da i izgradnju auto puta, jer ima podjednako kvalifikacija za svaki od tih poslova”.

Bonus video: