LP: Ubistvo Markovića mora biti posljednja opomena državi Crnoj Gori

"Zahtijevamo od predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore Mevludina Nuhodžića da hitno, povodom ovog ubistva ali i teške bezbjedonosne situacije u Crnoj Gori, sazove sjednicu Odbora"
126 pregleda 23 komentar(a)
Saša Marković, Foto: Screenshot(YouTube)
Saša Marković, Foto: Screenshot(YouTube)
Ažurirano: 18.04.2015. 11:24h

Jučerašnje teško ubistvo Saše Markovića, bivšeg državnog funkcionera,poslanika i funkcionera Liberalnog saveza, praktično na pragu porodičnog doma u prometnom dijelu Bečića i u dnevnom periodu, a na svirep način i sa predumišljajem, jeste i mora biti posljednja opomena, državi Crnoj Gori i nadležnim institucijama, saopšteno je iz Liberalne partije Crne Gore.

"Za nas ovo je i posebno osjetljiv slučaj u kojem je tragična žrtva bio bivši poslanik Skupštine Crne Gore Saša Marković, čovjek koji je svojim likom i radom ostavio značajno nasljeđe u političkoj baštini Crne Gore. Zahtijevamo od predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore Mevludina Nuhodžića da hitno, povodom ovog ubistva ali i teške bezbjedonosne situacije u Crnoj Gori, sazove sjednicu Odbora na koju će biti pozvani i saslušani ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, direktor policije Slavko Stojanović, direktor Agencije za nacionalnu bezjednost Dejan Peruničić,Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković a kojoj će prisustvovati i predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, kao zainteresovani poslanik", navodi se u saopštenju Liberalne partije.

Marković zaustavio automobil ispred ubice

Oni pozivaju istražne organe i tužilaštvo da pokrenu snažnu akciju i utvrde sve činjenice vezane za ovaj slučaj.

"Po ko zna koji put državi je "bačena rukavica u lice" a nekažnjeno se na ulici udaraju i ubijaju poslanici, izabrani predstavnici naroda. Sa naročitom pažnjom pratićemo rad nadležnih institucija, očekujući što hitnije otkrivanje motiva za ovakav zločin ali i njegovih nalogodavaca i izvršilaca. Nakon niza svirepih ubistava i kriminalnih radnji kojima je svjedočio veliki broj građana/ki u gotovo svim krajevima Crne Gore, kreirana je atmosfera nesigurnosti u društvu a naša država je u oblasti bezbjednosti ljudi i imovine dospjela u "predvorje pakla", kazali su iz Liberalne partije.

Po njihovim riječima nezaštićenost fizičkog integriteta bilo kojeg pojedinca,ali i imovine u Crnoj Gori od strane države i nadležnih institucija, šalje građanima/kama poruke koje negativno utiču na opšte psihološko stanje u društvu, kao i uopšteno produktivnost i zdravlje društva.

Bonus video: