Bečićeva partija kreće sa ulice

Bečić je početkom februara napustio SNP, nakon što je krajem 2014. na partijskom kongresu za lidera izabran Srđan Milić. On je poslije kongresa tvrdio da su Milićevu pobjedu izdejstvovali "centri moći sa strane".
52 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Aleksa Bečić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.04.2015. 07:38h

Kako će se zvati nova partija Alekse Bečića i na koga će moći da računa, biće poznato najvjerovatnije sjutra, saznaju “Vijesti”. Poslije višemjesečnih priprema on će izaći pred javnost, a odluku o tome šta će biti saopšteno utvrdiće danas.

Za sada je izvjesno da promocija nove partije neće biti u sali, već javno, na ulici. Očekuje se da će Bečić ime nove stranke saopštiti pred pristalicama, među kojima su uglavnom mladi. To je i najavio u jednom od posljednjih intervjua, navodeći da će naziv stranke najprije saznati njegovi sljedbenici.

Prema informacijama “Vijesti”, ni oni koji su pozvani da dođu u nedjelju na skup ne znaju detalje. O tome, kao i o imenu partije, zna samo najuži krug ljudi. Bečićevi saradnici su po ugledu na lokalne izbore u Podgorici, kada je kao nosilac liste SNP-a, građane zaintrigirao performansom u centru grada, i ovaj put osmislili sličan “mamac”.

Iako nije zvanično potvrđeno, pojavljivanje mladića sa parolom “Ja nijesam slobodan čovjek” u centru Podgorice, je pokušaj animiranja javnosti.

Bečić je početkom februara napustio SNP, nakon što je krajem 2014. na partijskom kongresu za lidera izabran Srđan Milić. On je poslije kongresa tvrdio da su Milićevu pobjedu izdejstvovali “centri moći sa strane”. Dva mjeseca kasnije, otišao je iz SNP-a sa grupom frunkcionera i poslanika, tvrdeći da više ne vjeruje lideru partije.

Za razliku od većine bivših funkcionera SNP-a koji su zadržali poslanička i odbornička mjesta, Bečić je podnio ostavku na odborničko mjesto što je rijedak potez među političarima.

Bonus video: