Pejanović Đurišić: Crna Gora nastavlja sprovođenje odbrambenih reformi

64 pregleda 0 komentar(a)
Ilias Fotopoulos, Milica Pejanović, Foto: Mod.gov.me
Ilias Fotopoulos, Milica Pejanović, Foto: Mod.gov.me
Ažurirano: 17.04.2015. 16:07h

Crna Gora će nastaviti da sprovodi reforme u sektoru odbrane sa ciljem dobijanja očekivanog poziva za članstvo u NATO krajem ove godine, kazala je ministarka odbrane, Milica Pejanović Đurišić.

Ona se sastala sa ambasadorom Grčke, Ilias Fotopoulosom, koji je bio u oproštajnoj posjeti crnogorskom Ministarstvu odbrane.

"Podrška Grčke na putu evroatlantskih integracija je od velikog značaja za Crnu Goru, imajući u vidu da je Grčka dugogodišnja članica NATO", navela je Pejanović Đurišić.

Ona je zahvalila Fotopoulasu na podršci, uspješnoj saradnji i partnerskom odnosu, koji je, kako je navela, rezultirao vidljivim napretkom u oblasti reforme sistema odbrane Crne Gore.

"Fotopouloas je pohvalio evidentan napredak i rezultate koje je Crna Gora ostvarila na putu ka NATO i EU i istakao da će Grčka i u narednom periodu nastaviti da podržava Crnu Goru u ostvarivanju jasno definisanih strateških spoljno-političkih ciljeva", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

On je, kako se navodi, naglasio da je Grčka spremna da nastavi i unaprijedi saradnju u svim oblastima koje su od značaja za Crnu Goru.

Fotopouloas je istakao konstruktivnu ulogu Crne Gore u regionu, dodajući da je ona poznata kao veoma snažan faktor mira i stabilnosti na Balkanu.

"Pejanović Đurišić i Fotopoulos istakli su posvećenost daljem unapređenju saradnje, kroz postojeće i nove bilateralne aktivnosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: