Budvanski DPS dobio novi odbor

Najozbiljniji kandidat da zamjeni Bora Lazovića na mjestu predsjednika DPS Budva je dr Srđa Popović, poslanik u republičkom parlamentu i šef odborničkog kluba u budvanskoj Skupštini
9 komentar(a)
DPS Budva, Foto: Vuk Lajović
DPS Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 17.04.2015. 15:06h

Opštinski odbor Demokratske partija socijalista (DPS) Budva dobio je novi 85-člani odbor.

Na konvenciji održanoj u kongresnoj sali bečićkog "Mediterana", imenovan je odbor, koji bi uskoro trebalo da se izjasni i ko će biti novi predsjednik te parijet u Budvi.

Dugogodišnji lider Boro Lazović, koji je iz zdravstvenih razloga bio odustan, pismom se obratio, obrazlažući šta ga je navelo da prepusti vodeću ulogu u DPS Budva, ne krijući zadovoljstvo, šta je sve proteklih 12 godina, od kada se nalazio na njenom čelu ostvareno.

"U koalciji sa SDP, ostvarili smo čak 13 izbornih pobjeda. To je veliki uspjeh kojim se može pohvaliti svaki političar, a za mene je to istovremeno i znak da se mora krenuti dalje. Vrijeme je da u Budvi neko unese novu energiju, možda nova politička razmišljanja, pravce u kojima treba djelovati, naravno slijedeći osnovne principe i načela naše partije", naveo je Lazović koji se zahvalio na "lijepoj i plodonosnoj saradnji predsjedniku DPS Milu Đukanoviću".

Uspjeh Lazovića pohvalio je i koorodinator DPSa- za Budvu Mevludin Nuhodžić, navodeći da je u Budvi stvoren pobjednički tim na čelu sa Lazovićem koji je svojom političkom energijom i sportskim temperamentom dobijao sve političke utakmice. On je uvjeren da će i novi opštinski odbor nastaviti istom energijom.

Nuhodžić je kazao da ima pozitivna stav za sve što je radila lokalna vlast u prethodnom periodu na razvoju Budve.

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović kazao da je DPS nerijetko u Budvi ostvarivao najbolje rezultate u odnosu na sve ostale opštinske odbore u Crnoj Gori.

"Ovakvi uspjesi su isticani od strane predsjedništva naše partije i više puta Budva je isticana kao primjer kvalitetnog partijskog rada, kao primjer dobre organizacije i izuzetne saradnje sa građanima", kazao je Rađenović navodeći da je svih prethodnih godina DPS Budve na čelu sa Lazovićem, bio složan, jak i nepokolebljiv.

Najozbiljniji kandidat da zamjeni Lazovića na mjestu predsjednika DPS Budva je dr Srđa Popović, poslanik te partije u republičkom parlamentu i šef odborničkog kluba u budvanskoj Skupštini.

Niko iz SDP nije došao

Da već duže vrijeme nešto ne štima na relaciji vladajućih partnera DPS i SDP u Budvi, posebno nakon propasti projekta Kraljičine plaže, bilo je jasno na današnjoj konvenciji, kojoj jedino predstavnik manjeg koaliconog partnera nije prisustvova.

Iako su konvenciji prisustvovali koalicioni partneri iz Liberalne partije, Prave Budve, te opozcione SNP, kao i budvanske CDU, koji su se svi obratili okupljenima, na svečanom dijelu zasijedanja nikoga nije bilo iz SDP.

Predsjedavajući konvencije, pročitao je pismo predsjednika SDP Budva Mihaila Đurovića, koji se izvinio što nije mogao da prisutvuje, jer je nažalost u isto vrijeme bio zakazan i sastanak opštinskog odbora te partije u Budvi.

Bonus video: