Hvala Rastoderu, ali auto ne vraćam

Rastoder, koji je Petnjici uz vozilo koje je Muhović zamijenio, poklonio i džip “dačia daster”, nakon teksta u “Vijestima” je poručio predsjedniku SO Petnjica da je razočaran i tražio da vrati automobil ako mu ne valja
252 pregleda 89 komentar(a)
Adnan Muhović, Foto: Arhiva Vijesti
Adnan Muhović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.04.2015. 05:25h

Predsjednik Skupštine opštine Petnjica, Adnan Muhović, neće vratiti automobil koji je toj opštini donirao Izet Rastoder jer, kako je naveo, tehničke karakteristike “dačije logan” koju je zamijenio za luksuznog “opel insigniu”, ne odgovaraju petnjičkom terenu.

“Auto neće biti vraćeno, iz razloga što njegove tehničke karakteristike ne odgovaraju našim potrebama i uslovima puteva, odnosno konfiguraciji terena”, rekao je Muhović “Vijestima”. Muhović je “dačiju” koju je Rastoder, vlasnik kompanije “Derbi banana” iz Slovenije, donirao opštini Petnjica, zamijenio za “opel insigniu” uz doplatu do 5.000 eura.

Muhović, koji je funkcioner Bošjačke sranke (BS), ranije je rekao da je automobil zamijenio jer “ništa ne valja” i “da je to rumunski auto za komunalnu policiju, a ne za predsjednika”. “Insignia” je, kako je rekao, uzeta na probu i opština će je zadržati. Odluka o zamjeni vozila još nije donijeta.

Muhović se juče zahvalio Rastoderu na donaciji, dodajući da nije bilo “dačije”, ne bi bilo ni “opela”.

“Da nije bilo njega u smislu finansijske vrijednosti, ne bi bilo ni “opela”, zasluge za to pripadaju gospodinu Rastoderu”, rekao je Muhović.

Rastoder, koji je Petnjici uz vozilo koje je Muhović zamijenio, poklonio i džip “dačia daster”, nakon teksta u “Vijestima” je poručio predsjedniku SO Petnjica da je razočaran i tražio da vrati automobil ako mu ne valja.

Muhović je rekao da zamjenom vozila nije pribavio korist za sebe, već za opštinu. “Nisam pribavio korist za sebe nego za opštinu. Napominjem da sam svoj privatni auto “golf 5” dao na raspolaganje opštini na samom početku formiranja. Osam, devet mjeseci je to trajalo i nisam uzeo niti tražio ni euro za troškove goriva i amortizacije”, rekao je Muhović.

Predjednik Opštine iz Demokratske partije socijalista (DPS) Samir Agović nije odgovarao na pozive i SMS poruke “Vijesti”.

SDP Petnjica podnosi krivičnu prijavu: Auto mijenjano zbog pohlepe i sujete >>>

Bonus video: