Mugoša stupio na dužnost ambasadora

Mugoša je poručio da će svoju djelatnost, uz maksimalnu posvećenost, usmjeriti na unaprjeđenje ukupnih odnosa dviju država, sa posebnim akcentom na privrednoj saradnji
11 komentar(a)
Miomir Mugoša, Borut Pahor, Foto: Aleš Beno (Finance.si)
Miomir Mugoša, Borut Pahor, Foto: Aleš Beno (Finance.si)
Ažurirano: 16.04.2015. 16:45h

Bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša predao je akreditivna pisma predsjedniku Slovenije, Borutu Pahoru, čime je preuzeo dužnost ambasadora Crne Gore u toj državi.

Kako je saopšteno iz crnogorske Ambasade u Ljubljani, u izuzetno srdačnom razgovoru izraženo je obostrano uvjerenje nastavku dosadašnje uspješne saradnje između Crne Gore i Slovenije i unaprjeđenju odnosa dvije države.

Pahor je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo imenovanjem Mugoše za ambasadora Crne Gore.

On je istakao da će se 1. juna u Portorožu sresti sa crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem, na regionalnom Biznis Forumu.

Mugoša je, kako je saopšteno, kazao da je u Sloveniju došao kao poštovalac i prijatelj zemlje domaćina.

"Ambasador je u dosadašnjim obavljanjima funkcija imao priliku da sarađuje sa mnogim državnim i privrednim institucijama Slovenije", kaže se u saopštenju.

Mugoša je poručio da će svoju djelatnost, uz maksimalnu posvećenost, usmjeriti na unaprjeđenje ukupnih odnosa dviju država, sa posebnim akcentom na privrednoj saradnji.

Bonus video: