Štajnaker: Vlada da obezbijedi ravnopravnost medija

"Od institucija u vašoj zemlji moramo tražiti da o tome rasprave. Ne možete očekivati da će neko izvana doći i reći - sada morate ovo ili ono da radite”
4 komentar(a)
Elizabet Štajneker, Foto: Screenshot (YouTube)
Elizabet Štajneker, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 16.04.2015. 17:59h

Predsjednik Evropske komisije (EK) Žan-Klod Junker je izjavom da je impresioniran ekonomskim napretkom Crne Gore poslao poruku evropskoj javnosti kako bi je ubijedio u nastavak proširenja EU, izjavila je njemačka ambasadorka Elizabet Štajnaker. Ona je u emisiji “Načisto” televizije “Vijesti” kazala da evropski zvaničnici žele da građanima šalju dobre, a ne loše vijesti.

“Morate razumijeti Junkera. On to nije rekao za crnogorsku javnost, već za javnost u EU. Čuli ste o zamoru od proširenja u našim zemljama, pa to znači da naši političari moraju ubijediti građane evropskih zemalja da je proširenje dobra stvar”, kazala je ona.

Štajnaker je kazala da je EU zabrinuta zbog položaja medija u Crnoj Gori, podsjećajući da Brisel na to ukazuje u izvještajima o napretku.

“Od institucija u vašoj zemlji moramo tražiti da o tome rasprave. Ne možete očekivati da će neko izvana doći i reći - sada morate ovo ili ono da radite”, kazala je Štajnaker, navodeći da će Njemačka u Crnoj Gori insistirati na slobodi medija i njihovoj ravnopravnosti.

Bonus video: