Lazović više ne kontroliše SDP u Tuzima

Dostavljeni i potpisi 16 od ukupno 21 člana koji su za Krivokapića
0 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vujica Lazović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.04.2015. 06:53h

Potpredsjednik SDP-a Vujica Lazović, koji podržava kandidaturu Ivana Brajovića, više ne kontroliše odbor u Tuzima koji je dio podgoričkog SDP-a čiji je on predsjednik, proizlazi iz saopštenja koja su sinoć razmijenle suprotstavljene strane.

Prvo je odbor Tuzi saopštio da jednoglasno podržava kandidaturu Ranka Krivokapića. Saopšteno je da je odbor izabrao delegate za Konvenciju Odbora Glavnog grada i da je za novog predsjednika izabran Ismet Đoković.

Nakon toga je reagovala Ande Zlatičanin, potpisana kao predsjednica Odbora Tuzi, koja je saopštila da nije bilo sjednice, već da je riječ “o neformalnom sastanku par pojedinaca”:

"Sjednicu po Statutu može zakazati samo predsjednica Odbora, što ona nije učinila. Dakle, riječ je o zloupotrebi nekoliko pojedinaca od strane onih koji shvataju da su očigledno u debeloj manjini, kako u Podgorici tako i najvećem broju drugih opština".

Ubrzo je proslijeđeno novo saopštenje u kojem se navodi da je 1/3 članova odbora Tuzi tražila od Zlatičanin sazivanje sjednice. “Kako ona već godinu dana ne saziva sjednice, 16 članova od 21 koliko čini odbor je održalo sjednicu”. Dodaje se da su odboru prisustvovali svi odbornici SDP-a - Đoković i Selman Adžović - nosilac izborne liste u Tuzima. ”Vjestima” su dostavljeni i potpisi 16 članova koji su podržali Krivokapića.

Bonus video: