Popović da prati kako mediji pišu o NATO-u

Savjet je Popovićevom Institutu odobrio novac za projekat pod nazivom “Uloga medija u komuniciranju NATO integracija prema javnosti u Crnoj Gori“
51 pregleda 17 komentar(a)
Vladimir Popović, Foto: Zoran Đurić
Vladimir Popović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.04.2015. 06:29h

Komunikacioni tim vladinog Savjeta za članstvo u NATO odlučio je da NVO Institut za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića dodijeli projekat za promociju NATO-a.

Savjet je Popovićevom Institutu odobrio novac za projekat pod nazivom “Uloga medija u komuniciranju NATO integracija prema javnosti u Crnoj Gori“, iako je upravo on organizator izložbe “Riječ, slika, neprijatelj” čiji je cilj bio satanizacija nezavisnih medija koji kritikuju Vladu i premijera Mila Đukanovića.

U saopštenju vladinog Savjeta se ne navodi koliko je novca dobila Popovićeva NVO, ali je u javnom pozivu pisalo da je 3.000 eura maksimalni iznos. Riječ je o novcu iz donacije norveške vlade.

Popović je blizak Đukanoviću i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću koji ga koriste za disciplinovanje medija. Popović je polovinom prošle godine kazao da Đukanović kontroliše Pink M, da je RTCG ničija, a 'Pobjeda' državna, dok Vučić u Srbiji kontroliše TV Pink i Informer.

Popović je ranije već dobio jedan NATO projekat koji su podržali NATO divizija za javnu diplomatiju i Ambasada Slovenije. Osim Popovićeve NVO, Vladin Savjet je odabrao i projekte koje će realizovati Savez radio-amatera Crne Gore i Bjelopoljski demokratski centar.

Bonus video: